Volledig scherm
Rechtbanktekening van Gökmen Tanis tijdens de eerste inleidende zitting voor de rechtbank in Utrecht, op 1 juli van dit jaar. © ANP Graphics

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Proces tegen tramschutter gaat verder

Het proces tegen Gökmen Tanis, de man die op 18 maart van dit jaar vier mensen doodschoot in en rond een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht, gaat vandaag verder in de rechtbank Midden-Nederland. Daarbij zal hij zelf overigens niet aanwezig zijn, want dat weigert Tanis. Hij blijft in het Pieter Baancentrum, waar hij wordt onderzocht. Bij de zitting in juli werd Tanis nog wél verplicht om te verschijnen voor de rechtbank. Omdat dat gesprek met Tanis nu is gevoerd, liet de rechtbank eerder weten voor de komende zitting ‘geen aanleiding te zien’ om de verdachte te verplichten daarbij aanwezig te zijn.

De zitting van vandaag is live te volgen op AD.nl/Utrecht.

Minister opent ‘Week tegen Pesten’ in Leidsche Rijn

Onderwijsminister Arie Slob opent vandaag in Leidsche Rijn de ‘Week tegen Pesten‘. Samen met tweehonderd leerlingen uit het basisonderwijs kijkt hij in de Pathé Bioscoop de film ‘Club van lelijke kinderen’. Na de voorstelling gaat Slob in gesprek met de leerlingen over de sociale veiligheid op hun school, wat zij belangrijk vinden en of ze zich veilig voelen.

Meet & Greet met klimaatwandelaars op Utrechts CS

Op Utrecht Centraal is vanavond een Meet & Greet met een groep jonge klimaatwandelaars. De vijf jongeren lopen van Wageningen naar Den Haag en komen rond 20.00 uur aan in Utrecht. Met hun tocht vragen ze aandacht voor het klimaat. Eindpunt is de klimaatstaking op het Haagse Malieveld op vrijdag 27 september. De lopende scholieren nemen elke dag ergens pauze om hun huiswerk te maken.  Wethouder Lot van Hooijdonk heet hen welkom in Utrecht.   

Aldith Hunkar geeft college over nepnieuws

Wat is waar en wat niet? Voormalig NOS-presentator Aldith Hunkar geeft in de Stadsschouwburg in Utrecht een college over ‘fake news’. Wie verzint het nepnieuws? En waarom? Ze legt uit welke keuzes nieuwsredacties maken. Aan de hand van voorbeelden uit het verleden en heden neemt ze aanwezigen vanaf 20.00 uur mee achter de schermen en geeft ze tips over hoe het kaf beter van het koren gescheiden kan worden.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht