Volledig scherm
De Pop-Up Pathé op Utrecht Centraal © Pathé/Coopr

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Pop-up Pathé op Utrecht Centraal

Vanaf vanochtend kunnen reizigers op station Utrecht Centraal zich even ontdoen van de drukte. Tot en met 30 december staat daar een Pop-up Pathé, een tijdelijke mini-bioscoop. Reizigers kunnen daar het trailerprogramma met de nieuwste films ontdekken, die binnenkort bij Pathé te zien zijn, onder het genot van gratis warme popcorn. De mini-bioscoop heeft 24 stoelen. Burgemeester Jan van Zanen neemt het woord tijdens de opening, die om 09.30 uur begint. 

Schaatsen in Vleuterweide

Het is weer zover; vanaf vandaag kan er weer geschaatst worden in Vleuterweide! Met circa 350 vierkante meter is de ijsbaan twee keer zo groot als vorig jaar. Toen werd de baan met zo’n vijfduizend bezoekers goed bezocht. Dit jaar is de baan uitgebreid met een skateway, waardoor je ook een rondje in de open lucht kunt schaatsen. Tot en met 6 januari is de ijsbaan geopend.

Gratis diner voor vierhonderd vrijwilligers

In het kader van de Nationale Vrijwilligersdag worden vierhonderd Utrechters vanavond bedankt voor hun inzet. Ze mogen gratis aanschuiven bij het vrijwilligersdiner in Central Studios. Het diner is een waardering van de gemeente Utrecht voor Utrechtse vrijwilligers. Wethouder Maarten van Ooijen reikt de Utrecht Doet Vrijwilligers Trofee uit, die wordt toegekend aan inspirerende initiatieven van Utrechtse vrijwilligers. 

Aanmelden kan bij de Vrijwilligerscentrale Utrecht, het diner begint om 18.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht