Volledig scherm
Tientallen agenten staan in de Kanaalstraat. © Marijn van Gelder

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Twee onruststokers Kanaalstraat al voor rechter

Twee mannen die werden opgepakt na de onrust die vorige week dinsdag ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige Utrechter in de Kanaalstraat in Lombok, moeten vandaag al in een spoedzitting voor de rechter verschijnen. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg . Zij probeerden de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Omdat zij geweld hebben gebruikt tegen de politie, zal het Openbaar Ministerie de strafeis tegen de twee verdubbelen. 

Bushokje met een groen dak

Ruim driehonderd bushaltes in Utrecht krijgen de komende weken een groen dak van sedum, een soort vetplant die weinig water nodig heeft. Onder het afdak kunnen reizigers plaatsnemen op een zitje van bamboe. De eerste van deze ‘groene bushokjes’ wordt vanochtend door wethouder Kees Diepeveen (Openbare Ruimte) voorzien van een sedum dak. Dit zal gebeuren bij de bushalte aan de Carnegiedreef in Overvecht. 

Pubquiz over de Europese Verkiezingen

Geen idee waar in Brussel over gesproken wordt en wat dat stoffige Europese Parlement nu precies doet? En al helemaal niet wat belangrijke thema's zijn bij de aankomende Europese Verkiezingen? U bent vast niet de enige. Maar gelukkig zijn er leuke manieren om kennis op te doen over de Europese politiek en de aanstaande stembusgang. Bijvoorbeeld tijdens de spoedcursus over de Europese verkiezingen + politieke pubquiz, die Het Huis Utrecht vanavond organiseert. Daar leer je met een biertje in de hand meer over de Europese politiek. Meer info over de avond is hier te vinden.  

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht