Volledig scherm
Burgemeester Wouter de Jong sprak in 2014 nog van liefde op het eerste gezicht tussen zijn Houten en het Wijk bij Duurstede van collega Tjapko Poppens. © William Hoogteyling

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Houten neemt afscheid van burgemeester De Jong

De gemeenteraad van Houten zwaait vanmiddag Wouter de Jong uit als burgemeester. Dat gebeurt tijdens een buitengewone raadsvergadering die om 15.30 uur begint en zelfs via een livestream te volgen is.  De Jong (ChristenUnie) trad in 2013 aan als burgemeester van Houten. Van 2002 tot 2008 was hij al wethouder in de gemeente. Daarnaast was hij van 2008 tot 2011 gedeputeerde voor de provincie Utrecht. De Jong kondigde in oktober aan te stoppen als burgervader van Houten. Hij wordt opgevolgd door Gilbert Isabelle, oud-wethouder in Utrecht.  

Wat te doen met de platformeconomie?

De platformeconomie groeit. Door de hele stad zien we bezorgers van Deliveroo fietsen, misschien deel je wel je  huis via Airbnb en verhuur je je auto via SnappCar. In TivoliVredenburg gaat een panel van deskundigen vanavond in gesprek over de vraag hoe we de steeds grotere afhankelijkheid van deze platformen kunnen benutten en tegelijkertijd de negatieve kanten voorkomen? De avond, in het kader van de reeks The Future of Work, begint om 19.30 uur. Let op: de voertaal is Engels. 

Pride kerkdienst in De Dom

In het kader van het Midzomergrachtfestival wordt vanavond een speciale Pride kerkdienst in de Dom gehouden. De dienst begint om 19.30 uur en zal in het teken staan van de Stonewall-rellen in New York, die vijftig jaar geleden plaatsvonden. Bezoekers van gaybar Stonewall traden toen op tegen de politie die hen stelselmatig discrimineerde. Tijdens de dienst zijn er bijdragen van dominee en musicus Sytze de Vries, scriba van de Protestantse Kerk Nederland ds. René de Reuver en activist voor christelijke LHBT(+)’ers Frans Blokhuis. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht