Skatepark Utrecht.
Volledig scherm
Skatepark Utrecht. © Sanne Veldhoven

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Skateweek

De Skateweek is een 5-daagse serie skateboardlessen met een op maat gemaakt programma op verschillende niveaus. Elke ochtend wordt getraind in het skatepark onder begeleiding van professionele skateboarddocenten, waarbij het draait om plezier en het aanleren van nieuwe vaardigheden. De skateweek is bedoeld voor beginnende en gevorderde skaters vanaf 6 jaar. Plaats van handeling is Skatepark Utrecht op de Koningin Wilhelminalaan.

Open Mic

Stand-up comedian Henk Doedens.
Volledig scherm
Stand-up comedian Henk Doedens. © Foto Ruud Voest

De grote namen uit het wereldje van de stand-upcomedy staan in TivoliVredenburg en op het Utrecht International Comedy Festival, maar hoe zijn die comedians ooit begonnen? De Open Mic is de plek waar talent wordt ontdekt en waar nieuwe grappen worden uitgetest. Op de Open Mic van Comedyhuis Club in de Kargadoor staan beginnende comedians en nieuw talent die nieuw geschreven materiaal op het podium uitproberen. De comedians van het Comedyhuis komen ook even buurten.

Escaperoom 3.0

Scriptorium Utrecht.
Volledig scherm
Scriptorium Utrecht. © Scriptorium Utrecht

Het Scriptorium is een avontuurlijke interactieve live-game in een Victoriaanse stijl met uitdagende opdrachten om de code van de kluis te kraken. In die kluis worden de Donnersmarck-diamanten van madame Belle de Fleurdelis bewaard. Het spel is een kruising tussen Sherlock Holmes, mrs. Marple en de Da Vinci Code. In het spel, een soort escaperoom 3.0, moeten de spelers niet alleen veel puzzelen, ze krijgen ook een inkijkje krijgen in de roemrijke geschiedenis van Utrecht en het moderne leven in de 19de eeuw. Het Scriptorium bevindt zich in een historische werfkelder in hartje Utrecht. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht