Volledig scherm
Het Griftpark © Bert Van Den Hoed

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Prinses Beatrix plant koningslinde

Prinses Beatrix plant een koningslinde in het Griftpark in Utrecht. Het netwerk van religies en levensbeschouwingen 'In Vrijheid Verbonden' bood de boom in januari al aan als symbool van duurzaamheid. Dit deed het netwerk tijdens een symposium waar de prinses aanwezig was. Het thema was 'een zorgzame samenleving'. De boom wordt geplant in het bijzijn van leerlingen van scholen rond het Griftpark en vertegenwoordigers van verschillende religies. 

Bijzondere dialoog

Vanavond gaan moslims en christenen in de bibliotheek in Nieuwegein met elkaar in gesprek over de samenleving. Na twee drukbezochte ontmoetingen tussen christenen en moslims gaat de werkgroep vanavond aan de slag met de vraag: hoe maken we Nieuwegein een SAMEN-leving? Vertegenwoordigers van de gemeente en de politie praten mee. 

Volledig scherm
Orgel museum speelklok schuyt © Museum Speelklok

Gratis naar Museum Speelklok. 

De basisscholen in de provincie Utrecht staken. Museum Speelklok is daarom de hele dag gratis te bezoeken voor basisschoolleerlingen. Door kinderen tijdens de staking gratis binnen te laten, schiet Museum Speelklok ouders te hulp die tijdens de stakingsdag iets educatiefs met hun kind willen ondernemen. 

De Utrechtse student kiest

Om 16.00 uur begint het grootste studentenverkiezingsdebat van Utrecht. Er zijn 350 studenten aanwezig en twaalf partijen, waaronder GroenLinks, D66 en de VVD. Er komt een breed scala aan stellingen aan bod. Het debat vindt plaats  in de sociëteit van het Utrechtsch Studenten Corps, Janskerkhof 14 in Utrecht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht