Volledig scherm
In de Jaarbeurs opent vandaag Lego World zijn deuren. © Angeliek de Jonge

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Masterclass zelfverdediging 

Wie sterker in zijn of haar schoenen wil staan en wil leren hoe je voor jezelf kunt opkomen, kan vanavond de masterclass zelfverdediging in het Milieucentrum in Utrecht aan de Oudegracht 60 volgen. Wedstrijdvechter Kevin Heller leert je praktische technieken die voor iedereen werken. De masterclass start om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur. Opgeven kan via deze link.

Actievoerders op Stationsplein

Je moet niet raar opkijken als je vanavond mensen met een blinddoek in een vierkant met borden in hun handen ziet staan op het Stationsplein bij station Utrecht Centraal. Het zijn actievoerders van Save Movement Outreach. Tussen 18.00 en 21.00 uur vragen zij aandacht voor de omgang met dieren in de vee-industrie. Met de actie symboliseren zij hoe de maatschappij een oogje dichtknijpt voor de situatie van deze dieren. Ook gaan ze praten met publiek over onderwerpen als veganisme.

Lego World in Jaarbeurs

Vandaag opent Lego World zijn deuren in de Jaarbeurs in Utrecht. Een week lang kunnen fans van alle leeftijden op 35.000 vierkante meter spelen met miljoenen legosteentjes. Ook kun je levensgrote bouwwerken bewonderen, zoals een Porsche die voor de ene helft echt is en voor de andere helft uit legosteentjes bestaat. Ook is er een Frozen 2-wereld in samenwerking met Disney gemaakt. Hier kunnen fans van de film tegen elkaar strijden in een Olaf-bouwwedstrijd voor prijzen. Het evenement is tot en met woensdag 23 oktober te bezoeken. 

Vorige week ging in Hoog Catharijne ook al de eerste echte Lego-winkel van Nederland open. Bekijk hier de video.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht