Volledig scherm
Het nieuwe deel van Hoog Catharijne is klaar om de deuren te openen © Foto Ruud Voest

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Feestelijke opening Zuidpassage Hoog Catharijne 

De Zuidpassage in Hoog Catharijne wordt vandaag geopend. Vandaag en morgen wordt de opening gevierd met mooie prijzen, die te winnen zijn met een levensgrote Lucky Crane waarbij deelnemers zelf de grijper zijn. Verder is er de hele dag een mobiele dj en wordt er snoep uitgedeeld. Ook heeft een aantal nieuwe winkels in de Zuidpassage openingsacties. Enkele nieuwe winkels in de Zuidpassage zijn BALR., Ray-Ban en Levi’s. De openingsactiviteiten vinden plaats tussen 10.00 en 20.00 uur.

Lichtsculpturen en muziek bij Het Vuur van Sint Maarten 

Een avond vol muziek, lichtkunst en zang. Vanavond vindt het evenement Het Vuur van Sint Maarten plaats op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Een stoet van lichtsculpturen komt samen op het Berlijnplein met als thema Vrede & Veiligheid. Dit jaar is er tussen 17.30 en 18.00 uur ook een miniparade. Om 18.00 uur wordt het vuur aangestoken en volgt de intocht van lichtsculpturen. 

Jongeren voelen politici aan de tand tijdens Provinciaal jeugddebat 

Veertig Utrechtse jongeren zetten vanavond politici op scherp tijdens het Provinciaal Jeugddebat in Utrecht. In het provinciehuis gaan de jongeren in debat met Statenleden. Twaalf van de jongeren worden geselecteerd om door te gaan naar het Nationaal Jeugddebat dat voor de 24ste keer wordt gehouden in de Tweede Kamer. Enkele onderwerpen waarover gedebatteerd wordt zijn scholing en werkgelegenheid, woningtekort en natuurbehoud, en veiligheid en dierenwelzijn. 

Bekijk hieronder een preview van het nieuwe deel van Hoog Catharijne

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht