Volledig scherm
Feest in Volksbuurt ‘De Zeven Steegjes’. © Angeliek de Jonge

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Start van tentoonstelling ‘De Zeven Steegjes, een leven lang buurten’ in het Volksbuurtmuseum

Het Nederlands Volksbuurtmuseum in Utrecht heeft vanaf vandaag een nieuwe tentoonstelling, ditmaal over de Zeven Steegjes. Dit is één van de volksbuurten van Utrecht en is beroemd door zijn bewoners en het monumentale karakter. Het gaat om ongeveer 125 woningen verdeeld over zeven autovrije stegen. De kenmerkende huisjes zijn gebouwd in de periode tussen 1842-1867 achter de Oudegracht. Het museum aan de Waterstraat 27 wil laten zien wat er, zeker na een grote renovatie in 1992, allemaal veranderd is in het buurtje. De tentoonstelling is te zien tot en met 16 februari 2020 en omvat, als de bezoeker dat wil, ook een rondleiding door De Zeven Steegjes en een lunch bij de stadsbrasserie ‘De Utrechter’. Meer informatie: volksbuurtmuseum.nl

Senioren in Stichtse Vecht naar het Sneekermeer

Inwoners van Stichtse Vecht vanaf 55 jaar vertrekken vandaag per bus vanaf Maarssen en Maarssenbroek naar het Sneekermeer voor ‘Het Dagje Uit’ van Welzijn Stichtse Vecht. Vijf vrijwilligers organiseren het tweejaarlijkse evenement. De bussen stoppen in Tollebeek voor koffie en wat lekkers. Na de pauze rijdt het gezelschap door naar het Sneekermeer om daar een vaartocht te maken. In het Friese Joure is een driegangendiner en om 19.45 uur komen de bussen weer aan in Stichtse Vecht.

550 stands te bezoeken tijdens de 27ste 50PlusBeurs

In de Jaarbeurs in Utrecht wordt vanaf vandaag tot en met 21 september de jaarlijkse 50PlusBeurs gehouden. Op de beurs zijn tussen 10.00 uur en 17.00 uur onder andere stands te vinden met thema’s als vakantie, wonen, vrije tijd, en gezondheid. Ook kunnen bezoekers e-bikes proberen op het fietsplein en auto’s bekijken op het autoplein. Hiernaast zijn er nog modeshows, optredens, fitheidstests, workshops en winacties. Tineke Schouten is te zien tussen 17.15 en 19.00 uur tijdens haar ‘Silver Show’. Kaarten kosten 20 euro voor alleen toegang tot de beurs, en 50 euro voor zowel de beurs als de show van Tineke Schouten. Op 50PlusBeurs.nl zijn kaarten te bestellen en is meer informatie te vinden over het evenement en de bereikbaarheid.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht