Volledig scherm
Vandaag is de eerste dag van het nieuwe Utrechtse festival Koekoek 030 © Koekoek 030

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Aftrap nieuw Utrechts festival Koekoek 030 

De eerste editie van het festival Koekoek 030 gaat vandaag van start. Drie maanden lang zwerft het feest ieder weekend dwars door Utrecht heen. Lokale  kunstenaars, muzikanten, artiesten en designers tonen op 26 verschillende locaties hun kunsten. 

De aftrap is vandaag in De Nijverheid in de Werkspoorkathedraal. De Utrechtse folkrockband Heavy Whipped Cream treedt om 17.00 uur op, daarnaast is een expositie te zien van kunstenares Suus Kwee. Alle evenementen van het festival zijn kosteloos te bezoeken.

Wereldkampioen Peter Aerts opent nieuwe kickboksgym Overvecht

The Colosseum Gym, de grootste kickboksschool van Europa, opent vandaag een filiaal in Overvecht. Aan de Labradordreef verricht meervoudig wereldkampioen Peter Aerts de opening.

In de gym komen onder meer een fysiotherapiepraktijk, een fitnessruimte en verschillende vechtzalen. Om 14.00 uur begint de officiële opening.

Laatste dag tentoonstelling Spanning aan de grens in Museum Veenendaal

Vandaag is de laatste kans om naar Spanning aan de grens te gaan in Museum Veenendaal, een tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog, waarin aandacht is voor de gevolgen van deze oorlog voor het neutrale Nederland, en Veenendaal in het bijzonder.

Onder meer wordt stilgestaan bij de vele vluchtelingen die naar Veenendaal kwamen ten tijde van de oorlog. Alle bezoekers ontvangen bij binnenkomst een poppy. Deze herdenkingsklaproos is hét symbool van de Eerste Wereldoorlog.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht