Volledig scherm

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Nagelbijten voor uitslag eindexamen

De Utrechtse scholieren krijgen vandaag te horen of ze wel of niet geslaagd zijn voor hun eindexamens. Ook de 18-jarige Fien van het X11, die haar examens in haar eentje aflegde, krijgt vandaag de uitslag. Van 9 tot 23 mei deden scholieren vmbo, havo en vwo hun centrale examens. De leerlingen krijgen telefonisch te horen of ze zijn geslaagd, gezakt, of nog examens moeten herkansen.

Verdachte dodelijk ongeval Nieuwegein staat vandaag voor rechtbank

De 56-jarige Nieuwegeiner die in maart een dodelijke aanrijding in Nieuwegein veroorzaakte, hoort vandaag welke straf hem boven het hoofd hangt. Justitie verdenkt hem van roekeloos rijgedrag. De zaak tegen de man dient vandaag bij de rechtbank in Utrecht. Bij het ongeval op kruising van de Graaf Florisweg en de ’s-Gravenhoutseweg in Nieuwegein op 10 maart overleed een 8-jarige jongen uit Houten. Een 10-jarig kind liep een schedelbasisfractuur op. Onder invloed van medicijnen en alcohol reed de verdachte met hoge snelheid door rood.

Kindercollege

Kinderen uit Zeist kunnen vandaag tijdens een heus ‘kindercollege’ vragen stellen aan burgemeester Koos Janssen. Daarnaast zal de burgemeester vertellen over wat een burgemeester doet, hoe je burgemeester kan worden en wat de leuke en minder leuke kanten van het beroep zijn. Het kindercollege duurt van 14.30 uur tot 15.30 uur en vindt plaats in Bibliotheek Idea te Zeist. Toegang gratis, maar aanmelding vooraf is verplicht. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht