Volledig scherm
Ramen zemen tijdens voorjaarsschoonmaak © anp

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Concerten in het donker 

Hoe luister je in het donker naar muziek? Dat kun je vanavond van 19.30 tot 21.30 uur ervaren in de winkel HiFi Klubben aan de Mariastraat. Hier vind je intieme concerten in het donker van plaatselijke talenten, onder de naam LISTEN IN THE DARK. Het licht in de winkel en de telefoon gaan uit, en het slaapmasker op. Vervolgens kunnen bezoekers alles even loslaten en opgaan in de muziek. Je kunt je voor LISTEN IN THE DARK gratis inschrijven via www.hifiklubben.nl/events/listeninthedark/

NK SnelGlazenwassen 

De zoektocht naar de snelste glazenwasser van Nederland gaat van start. Tijdens de Schoonmaak Vakdagen in Expo Houten worden vanmiddag vanaf 14.00 uur de voorrondes gehouden, gepresenteerd door Evert ten Napel en Andy van der Meijde. De jury beoordeelt de deelnemers op houding, zorgvuldigheid, snelheid en het eindresultaat. De glazenwassers strijden tegen zichzelf en de klok, en moeten oppassen voor strafseconden. De tien beste glazenwassers gaan door naar de finale om 16.00 uur, waarna de top drie in de prijzen valt. 

Informatiemiddag Japanse Duizendknoop 

In een informatiebijeenkomst geeft Rijkswaterstaat samen met aannemer 3Angle vanmiddag uitleg over de Japanse Duizendknoop. In augustus is een pilot gestart in het gebied langs de A27/A1 om deze te bestrijden. De verspreiding van de Japanse Duizendknoop gaat namelijk heel snel. Vanaf 15.00 uur geven Rijkswaterstaat en de aannemer hier in het Dorpshuis Hollandse Rading meer uitleg over door middel van presentaties en een veldbezoek. 

  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht