Volledig scherm
Na edities in onder meer Ede, Hilversum en Haarlem, wordt nu ook het Máximapark omgetoverd tot een openluchtrestaurant dat ‘Eten op Rolletjes’ heet. © Herman Stöver

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Eten op Rolletjes 

Het rondreizende foodfestival Eten op Rolletjes doet vandaag voor het eerst Utrecht aan. Na edities in onder meer Ede, Hilversum en Haarlem, wordt nu ook het Máximapark omgetoverd tot een openluchtrestaurant. Bij de meer dan 25 keukens op wielen kun je uiteenlopende gerechten eten: van Taiwanese pannenkoeken tot ijs met een wafel. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van muziek van artiesten als DJ Freestyle en Vermuyen and Friends. Ook kinderen kunnen zich vermaken bij onder andere de poppenkast en het springkussen. Het festival is tot zondag gratis te bezoeken. 

Europese nacht van de vleermuis bij Fort Rijnauwen 

Het is vanavond de Europese nacht van de vleermuis. Daarom kunnen bezoekers met de boswachter mee naar het fort bij Rijnauwen om zo alles te weten te komen over vleermuizen. Hoe leven de vleermuizen en wat eten ze? In de hoop vleermuizen te zien, gaat de boswachter ook het fort in. Ieder jaar overwinteren honderden vleermuizen op Fort Rijnauwen van Staatsbosbeheer. Eind augustus zoeken de eerste vleermuizen weer een plekje voor de winter. De excursie start om 20.00 uur bij het hek van Fort bij Rijnauwen in Bunnik en duurt zo’n 1,5 uur. Kosten zijn 10 euro per persoon en 5 euro per kind. Aanmelden kan via de site van Staatsbosbeheer. 

Ouderen schilderen in het park 

Vanochtend vanaf 10.30 uur kunnen ouderen tegen een kleine bijdrage een workshop schilderen volgen in het Julianapark. De cursus is onderdeel van de Oog voor Utrecht Summerschool en wordt gegeven door José Scholten. De cursus duurt tot 12.30 uur en mensen kunnen zich verzamelen in het Antje Drijver Paviljoen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht