Volledig scherm
Skatepark Utrecht © Foto Ruud Voest

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Snuffelfiets Vianen 

Vanavond is de kick-off van het project Snuffelfiets in Vianen. Met dit project van de provincie Utrecht gaan vijfhonderd inwoners met een kastje op hun fiets fijnstof meten. Vandaag krijgen vijftien deelnemers die wonen en/of werken in de gemeente Vijfheerenlanden hun kastje uitgereikt van Team Sportservice Vianen. Met een app kunnen zij de resultaten van de fijnstofmetingen op hun gereden routes zien. Hiermee doen de deelnemers niet alleen nuttige metingen voor de provincie, maar kunnen zij ook gezondere keuzes maken in de toekomst. 

Herfstknutselen in de Botanische Tuinen 

Er even tussenuit met de (klein)kinderen tijdens de herfstvakantie? Tussen 11.00 uur en 15.00 uur kunnen zij herfstknutselen bij de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. In de herfst liggen genoeg vruchten, zaden en mooi gekleurde bladeren op de grond waar mooie creaties mee te maken zijn. Meedoen? Aanmelden kan via: botanische.tuinen@uu.nl of 030-2531826.

Skateweek Utrecht 

Als je geen genoeg kunt krijgen van skateboarden of juist nieuwsgierig bent naar de sport, kun je deze week terecht in Skatepark Utrecht. Tijdens de Skateweek wordt iedere ochtend lesgegeven door de leraren van Skate Days. Deelnemers worden in groepen ingedeeld passend bij leeftijd en niveau. Er wordt voor een skateboard en bescherming gezorgd, voor wie dat niet heeft. Vandaag is de tweede dag van de Skateweek die tot zaterdag 26 oktober duurt. Voor meer informatie zie: www.skatedays.nl/skateweek

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht