Volledig scherm
Landhuis Oud Amelisweerd. © Angeliek de Jonge

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Koningsnacht: het feest barst los in Utrecht

Vanavond barst het feest in de stad los. Op allerlei plekken zijn feestjes om de verjaardag van de koning te vieren. Zo is er in TivoliVredenburg een festival genaamd Knaldrang. In elke zaal is een ander feestje aan de gang. Op de Mariaplaats is het jaarlijkse feest Bingo FM, waar wordt gedanst op hits van Nederlandse en Utrechtse artiesten. Ook op het Janskerkhof wordt gedanst tijdens Beat-Rix. 

Landhuis Oud Amelisweerd krijgt tijdelijke bestemming

Landhuis Oud Amelisweerd krijgt binnenkort weer een tijdelijke bestemming. Vandaag wordt bekendgemaakt wat er precies met het landhuis gaat gebeuren. Sinds het faillissement van Museum Oud Amelisweerd staat het landhuis leeg. Vorige maand werd bekend dat de beoogde tijdelijke huurder, Kunstuitleen Utrecht, toch niet naar het landhuis zal verhuizen. 

Veelbelovende dansers treden op in Zeist

In Hotel Theater Figi in Zeist vindt vandaag een optreden plaats van veelbelovende dansers van over de hele wereld. ‘Talent On The Move’ bestaat uit dansers van de toekomst van over de hele wereld die op het punt staan om een professionele danscarrière te beginnen. Kaartjes kosten 22 euro. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht