Volledig scherm
Karin Slaughter tijdens een eerder bezoek aan Nederland. Vandaag is ze in Utrecht. © Patrick van Gemert

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Thrillerschrijfster Karin Slaughter komt naar Utrechtse boekhandel

De Amerikaanse schrijfster Karin Slaughter is vandaag te aanschouwen in de Utrechtse wijk Terwijde. Daar brengt ze een bezoek aan boekenwinkel KEES. De 47-jarige auteur is bekend van haar Grant County-serie, waar hoofdpersoon Sara Linton in verschillende moordzaken verwikkeld raakt. Het bezoek aan de Utrechtse boekhandel is onderdeel van haar zogeheten ‘book-tour’, die door verschillende landen gaat. In Terwijde wordt ze rond 14.00 uur verwacht. Daarna brengt ze ook een bezoek aan Kramer & Van Doorn in Zeist. 

Mbo’ers komen met oplossingen voor wateroverlast

Technische mbo’ers uit heel Nederland presenteren vandaag in Utrecht hun plannen om wateroverlast tegen te gaan. Extreme buien waarbij kelders onderlopen en straten blank staan; we zien het tegenwoordig vaker. Teams hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om een ‘slimme regenton’ te bedenken  en vandaag komen ze met het resultaat. Ook leerlingen uit Zeist hebben de finale bereikt. De prototypes zijn te zien tijdens Vakkanjers Live. De presentaties worden gegeven in de Werkspoorkathedraal aan de Tractieweg. 

‘Eetbaar’ park opent deuren in Lopik

Vandaag wordt een nieuw park geopend in Lopik. En dat is geen doorsneepark, want het zogeheten Lopik Bloeit is een eetbaar plantsoen geworden. Er groeit overal voedsel en verschillende dieren bouwen er een leven op. Het gloednieuwe park is een initiatief van het Streekfonds, Both Boerenzorg, Eetcafé de Manebrug en Plus Van Velzen. Zij zorgen bijvoorbeeld ook voor de oogst van de producten die er groeien en doen er werkzaamheden. Lopik Bloeit is vanaf vandaag te bezoeken aan het Dorpsplein.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht