Volledig scherm
Aus Greidanus jr. in Het Hout © Jan Versweyveld

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Het Hout

In de Stadsschouwburg speelt vandaag de theatervoorstelling Het Hout, naar het boek van Jeroen Brouwers. Dat speelt zich af in een rooms-katholiek klooster waar een groep mannen volledig zijn eigen gang gaan. Leerlingen worden vernederd en seksueel misbruikt. Centraal staat de jonge broeder Bonaventura, gespeeld door Aus Greidanus jr.,  die moet kiezen tussen slachtoffers helpen of vertrekken uit het klooster. Het stuk is geregisseerd door documentairemaker Michiel van Erp, die hiermee zijn toneeldebuut maakt. 

Marnix Busstra 

Marnix Busstra is gitarist, componist en schrijft jazz -en theaterliederen. In het Muziekhuis in Utrecht vertoont hij vanaf 19.30 uur zijn kunsten. Zo laat hij onder andere zien hoe je met een eenvoudig instrument zoveel mogelijk kan vertellen, hoe je als muzikant een solo opbouwt en hoe je bij samenspel goed op elkaar kan letten. Als gevolg hierop komt het combineren van verschillende jazzstijlen, rock en funk voorbij. Wees voorbereid op nummers van Miles Davis en Mike Mainieri.

Borrel & Sneak

Filmclub Utrecht organiseert in het Pathé Rembrandt een vrije inloop voor iedereen die een verrassingsfilm wilt kijken. De avond begint echter al eerder, bij café Bunk om precies te zijn. Daar zal vanaf 20.15 uur het verzamelpunt zijn en een drankje worden genuttigd. Daarna is het op naar Pathé Rembrandt voor een film die start om 21.15 uur. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht