Volledig scherm
© Maarten Sprangh

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Klauteren

Wie meer energie heeft om kwijt te raken, kan vanaf vandaag naar het Indoor speelparadijs Monkey Town Maarssen. Kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen er klauteren, klimmen, kruipen, glijden, ravotten en springen. De deuren gaan vandaag voor het eerst open, hoewel de officiële opening pas zaterdag plaatsvindt. Monkey Town is gevestigd in het MARCS-gebouw in Maarssenbroek. Monkey Town Maarssen is iedere doordeweekse dag geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Vorstelijke stunt

Wie vandaag als prins of prinses naar het Spoorwegmuseum gaat, mag gratis naar binnen. Vandaag opent namelijk de nieuwe tentoonstelling Vorstelijk Reizen, waarbij de koninklijke collectie van het museum centraal staat. Bezoekers die straks langs de koninklijke stukken lopen, zullen merken dat er iets aan de hand is. Er komen geluiden uit de rijtuigen en je kunt meeluisteren met het treinpersoneel. Het zijn ‘flashbacks’ uit het verleden, korte fragmenten waarin het treinpersoneel praat over het werk. Op deze manier krijgt de bezoeker een idee wat de gang van zaken was in de koninklijke trein.

Loser

Bram Botermans, het hoofdpersonage uit de bestsellerserie Het leven van een Loser, komt vandaag naar Utrecht Centraal. Daar wordt het twee miljoenste exemplaar van het kinderboek verkocht, aan wie is nog een verrassing. Honderd 'Loserfans' zijn uitgenodigd. Het 'Loserfeest' is bij de AKO op het station en begint om 14.50 uur. Vandaag begint ook de Kinderboekenweek.

Volledig scherm
© Eveline van Elk

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht