Volledig scherm
Vandaag naaien ouderen en kinderen in wooncomplex De Dame in de Utrechtse wijk Zuilen ruim 500 lapjes aan elkaar voor een enorme warme deken om aandacht te vragen voor eenzaamheid. © Google Streetview

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Ondertekening Pact van Ruigenhoek

De gemeenten Nieuwegein, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, De Bilt, Bunnik, Utrecht, Houten, Vianen, Wijk bij Duurstede, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de Provincie Utrecht ondertekenen vandaag het zogeheten Pact van Ruigenhoek. Ze spreken daarin af om de Nieuwe Hollandse Waterlinie beter te gaan beschermen en om de waterlinie beter te promoten. De Linie bestaat uit vijftig forten, waaronder Fort Vreeswijk en Fort Jutphaas, en is een Rijksmonument.

Woningstichting wil gezin uitzetten wegens overlast

Via een kort geding in de rechtbank in Utrecht wil de Woonstichting Jutphaas een gezin uit Nieuwegein uit hun woning laten zitten. De familie huurt een woning aan de Kasteeldrift en is vervolgens de Woonstichting overlastgevend. De kinderen van de huurder, en het netwerk dat bij de kinderen hoort, zorgen voor de meeste overlast. De woning moet daarom worden ontruimd.

Lapjes naaien tegen eenzaamheid

Vandaag naaien ouderen en kinderen in wooncomplex De Dame in de Utrechtse wijk Zuilen ruim 500 lapjes aan elkaar voor een enorme warme deken om aandacht te vragen voor eenzaamheid. De deken wordt later symbolisch om de schouders van een bijzonder iemand geslagen en gepresenteerd. Het lapjes naaien begint om 13.00 uur in De Dame aan de Prinses Irenelaan in Utrecht.

Meer over Utrecht? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht