Volledig scherm
Journalist, columnist en schrijver Jerry Goossens. © Angeliek de Jonge

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Boek columnist Jerry Goossens

Columnist Jerry Goossens van het AD Utrechts Nieuwsblad presenteert vandaag in Athenaeum Boekhandel in Amsterdam zijn nieuwe boek Tot bloed op het droge. Goossens probeert de lezer een spiegel voor te houden over de migratieproblematiek door een groep Nederlanders een nieuwe toekomst op te laten bouwen in een Noord-Afrikaans land. 

Tweede restaurant in TivoliVredenbrug

Danel, het tweede restaurant van muziekpaleis TivoliVredenburg, opent vandaag de deuren. Danel ligt vlak bij de nieuwe loopbrug over het water en de nog te openen 24-uursingang van winkelcentrum Hoog Catharijne. Als het aan de nieuwe directeur externe horeca Cleo Vehmeyer ligt, komt er nog meer horeca met terrassen in het muziekpaleis.

Tweede editie ‘Sculptures now’

Op Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen gaat vandaag de tweede editie van de vierdaagse kunstbeurs ‘Sculptures now’ van start. Zo’n 25 galeries en kunsthandelaren uit binnen- en buitenland presenteren hun collecties in en rond deze historische kasteellocatie in de Utrechtse Heuvelrug. Naast hedendaagse en 20ste-eeuwse beelden, is er ook beeldhouwkunst uit onder andere de middeleeuwen en renaissance te vinden.

Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie!

Volledig scherm
Sculptures NOW Sfeerimpressie © sculptures NOW

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht