Prinses Laurentien is één van de Bekende Nederlanders die aanwezig zijn op Station Utrecht Centraal.
Volledig scherm
Prinses Laurentien is één van de Bekende Nederlanders die aanwezig zijn op Station Utrecht Centraal. © BSR Agency

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Slowdate met een Bekende Nederlander

Op Station Utrecht Centraal kan je vandaag tussen 10.30 en 11.30 uur op slowdate met een Bekende Nederlander. Met de actie #échtcontact  wordt de urgentie en het belang van écht contact onder de aandacht gebracht. Ten hoogte van spoor 21 is een speciale huiskamer ingericht om je idool te ontmoeten.

Verschillende bekende Nederlands doen mee aan de actie. Gezichten als prinses Laurentien, Trijntje Oosterhuis en Jamai Loman zijn op Utrecht Centraal te vinden voor een goed gesprek. 

De liefde vieren met een prijswinnende zoen in Houten

Op verschillende plekken in Utrecht wordt uitgebreid stilgestaan bij Valentijnsdag. Zo ook in De Passage van het winkelcentrum Het Rond in Houten. Daar staat vandaag een wel heel bijzonder bankje: De Zoenbank. Bezoekers kunnen tussen 12.30 en 16.30 uur plaatsnemen voor een kus, waarna hun zoen wordt getimed. Het stel dat het dichtstbij één minuut zoenen komt, wint een reis naar de stad van de liefde: Parijs. 

Om deze mooie momenten vast te leggen, is er een fotograaf aanwezig. De foto's zijn naderhand terug te vinden op www.hetrondzoent.nl. 

Heb je nog andere Valentijnsdag-tips nodig? Geen probleem, die vind je hier!  

Vijfde editie Veenendaal FILMT!

Vanavond vindt het korte filmfestival in Veenendaal plaats. Op het witte doek van Het Spectrum in FilmhuisVeenendaal zijn allerlei korte films te bewonderen, gemaakt door inwoners van Veenendaal. Van videoclips tot documentaires, zolang het maar zelfgemaakt is en niet langer duurt dan tien minuten. 

De makers van de films maken kans op verschillende prijzen op het Veens Filmgala. Een deskundige jury beoordeelt wie er met de ‘Veense Oscar’ naar huis gaat. De toegang is gratis, vanaf 19.30 uur zijn de deuren van Het Spectrum op het Kees Stipplein geopend. Om 20.00 uur gaat het gala van start.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht