Volledig scherm
Hans Spekman schonk zijn trui aan het Centraal Museum in Utrecht. © Jan Kees Steenman

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Kinderdictee in Vianen

Vandaag wordt het Viaans Kinderdictee gehouden op het Oosterlicht College in Vianen. Het thema van dit jaar is ‘Alle kinderen doen mee!’. Het kinderdictee is geschreven voor kinderen op de basisschool, met name voor groep 7 en 8, maar alle basisschoolleerlingen zijn welkom om tussen 16.00 en 22.00 uur mee te doen. Tussen de twee dictees door is er de mogelijkheid om een hapje mee te eten tijdens het diner, verzorgd door leerlingen van het Oosterlicht College. 

De opbrengst van het evenement gaat naar Stichting Leergeld Vianen, die ervoor zorgt dat meer kinderen mee kunnen doen aan sociale activiteiten, zoals sport, spel en muziek.

Boef zoekt boer-bijeenkomst

Inwoners en (agrarisch) ondernemers zijn vanavond welkom tijdens de informatieavond over veiligheid in het buitengebied die de gemeente Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug organiseren in samenwerking met LTO en het Centrum voor Criminaliteitspreventie. Zij willen zich samen met inwoners wapenen tegen ondermijning, een vorm van criminaliteit waarbij criminelen gebruikmaken van diensten van de bovenwereld zoals bij cocaïnehandel en hennepteelt. 

De bijeenkomst vindt plaats bij Boerderij De Weistaar in Maarsbergen, tussen 20.00 en 22.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar gaby.deruiter@hetccv.nl. 

Kinderen gaan met lasergun snelheid controleren in Maarssenbroek

Vandaag vraagt de wijkcommissie Fazantenkamp in Maarssenbroek samen met Veilig Verkeer Nederland aandacht voor het rijgedrag op woonerven. Alle kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van Montessorischool Het Mozaïek, Wereldkidz Tweesprong en de Zilvermaan zijn met het thema aan de slag gegaan. Zij hebben tekeningen van een verkeersbord gemaakt die betrekking hebben op de snelheid van 15 kilometer per uur die er gereden mag worden. 

Wijkagent Sonja heeft uit alle inzendingen de prijswinnaars gekozen. De winnaars mogen vandaag met haar met een lasergun op de rondgaande weg in Fazantenkamp laseren. 

Trui van Hans Spekman

De tentoonstelling Dress to Impress in pop-upmuseum Oud Amelisweerd in Bunnik wordt vandaag geopend door Hans Spekman, oud-wethouder van Utrecht. Een van zijn veel gedragen gebreide truien is onderdeel van deze nieuwe tentoonstelling.

Daarnaast zijn er vele andere kledingstukken te zien, waaronder de Rainbow Dress. In die jurk zijn 75 nationale vlaggen verwerkt van landen waar lhbti’ers bij wet verboden zijn. De jurk is liefst 16 meter lang.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Politie Noordoostpolder/Urk Instagram

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht