Volledig scherm
Bij onder meer de bioscopen Kinepolis Jaarbeurs en Pathé Leidsche Rijn is vandaag de première van Disneyfilm The Lion King middenin de nacht te zien. © Walt Disney

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Taalcafé

Op verschillende plekken in Utrecht kunnen inwoners vandaag oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. In Lombok kunnen bewoners ook in gesprek met iemand die nog Nederlands aan het leren is, bij het taalcafé in de wijk in De Voorkamer. Het idee is dat mensen met verschillende culturele achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en in gesprek kunnen gaan. Anderstalige Utrechters en Utrechtse vrijwilligers gaan ook hier met elkaar in gesprek.

Jongensprostitutie

Twee mannen uit Zeist en De Bilt staan vandaag voor het eerst in het openbaar voor de rechter op verdenking van mensenhandel. Op twee adressen in Utrecht zouden zij illegaal jongensprostitutie hebben gefaciliteerd. Het duo zit in de cel voor het runnen van een escortbureau en verschijnt vandaag op een tussentijdse zitting. De gemeente sloot eind vorig jaar de gebruikte woningen voor een half jaar, na de ontdekking van onder dwang minderjarige jongens werden gerekruteerd.

Première Lion King

Bij onder meer de bioscopen Kinepolis Jaarbeurs en Pathé Leidsche Rijn is vandaag de première van Disneyfilm The Lion King middenin de nacht te zien. De bioscopen spelen in op de hoge verwachtingen van de film en bieden fans daarom de gelegenheid om direct op het allereerste moment dat dat mag de film te bekijken. De film begint officieel om 00.01 uur woensdagnacht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht