Volledig scherm
Ben Feringa is voor zijn moleculair onderzoek een van de drie winnaars van de Nobelprijs voor Scheikunde 2016. © ANP

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Nobelprijswinnaar naar Zeist

Op het Christelijk Lyceum Zeist zal vandaag hoogleraar Ben Feringa een lezing geven voor de leerlingen van 5 vwo. Feringa, die in 2016 de Nobelprijs voor Scheikunde ontving, zal vertellen over technologie en de ethische en morele consequenties van technische ontwikkelingen. De lezing vindt plaats in het kader van het project ‘CLZ Open Blik’, een initiatief van en door bovenbouwleerlingen, waarbij aandacht wordt besteed aan verschillende wetenschapsgebieden. De lezing begint om 15.00 uur en is toegankelijk voor leerlingen van 5 vwo, docenten en genodigden. 

Johannes-Passion

Rond Pasen wordt in Nederland vaak massaal Bachs Matthäus-Passion beluisterd, maar zijn Johannes-Passion is minder bekend. In TivoliVredenburg wordt vandaag deze kortere en meer theatrale Passion opgevoerd. Het muziekstuk zal gezongen worden door de zangers van de Amsterdamse groep Cappella. Zij zullen begeleid worden door het Orkest van de Achttiende Eeuw. Het programma begint om 20.15 uur. 

Uitspraak in zaak Leon Z.

De 33-jarige Leon Z. die vorig jaar een ongeluk op de A44 bij Nieuw-Vennep veroorzaakte, staat vandaag voor de rechtbank. Bij dit ongeluk kwam een echtpaar van 66 en 62 jaar om het leven. Tegen de man is vier jaar cel geëist. Leon Z. reed oktober vorig jaar met 195 kilometer over de A44. Hij schampte eerst een andere auto en botste toen achterop de auto van het echtpaar. Hij was onder invloed van alcohol en drugs. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht