Volledig scherm
De plasticken walvis van de Triënnale is afgelopen week afgebroken in Brugge. © HLN

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Walvis krijgt plastic laag

De plastic walvis die in de Catharijnesingel bij TivoliVredenburg wordt gebouwd, krijgt zijn plastic laag. De stellage stond er al. Het bouwwerk is een initiatief van de Universiteit Utrecht. Het kunstwerk, bestaande uit afval dat gevonden is in Hawaï, stond eerder in Brugge (België). Elke dag zien duizenden fietsers het beeld als ze van of naar het station fietsen.

Manifestatie ‘Love Shine A Light’

Het COC organiseert de manifestatie ‘Love Shine A Light’ als reactie op de Nashville Verklaring. De bijeenkomst, vanavond bij het homomonument op het Utrechtse Domplein, start om 19.00 uur. Onder anderen de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen komt spreken.

Volledig scherm
© Unsplash

Film in Figi

Filmjournalist Harry Peters houdt in theater Figi in Zeist een inleiding bij de vertoning van The Childrens Act. Die film gaat over een vrouwelijke rechter in familierecht, die verwikkeld raakt in een zaak waarin een jonge Jehovah’s Getuige (en diens ouders) een voor hem levensreddende bloedtransfusie weigert. Aanvang 19.30 uur.

Volledig scherm
De nieuwe entree van Theater-hotel Figi: het Theatercafé en restaurant worden samengevoegd tot Grand Café. © Afbeelding Figi

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht