Volledig scherm
Minister Carola Schouten. © ROBIN UTRECHT

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Minister bezoekt Voedselbos

Minister Carola Schouten (Christen Unie) van landbouw bezoekt het Voedselbos aan de Thematerweg in Leidsche Rijn. Ze laat zich daar informeren over de mogelijkheden de kloof tussen mensen in de stad en op het platteland te verkleinen. De ChristenUnie in de provincie Utrecht schreef een manifest met concrete voorstellen. Tijdens een mini-symposium met minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zullen de Utrechtse plannen worden gelanceerd.

Nieuwe roeden Rijn en Zon

Volledig scherm
Molen Rijn en Zon aan de Adelaarstraat in Utrecht. De wieken staan stil. © Ruud Voest

Molen Rijn en Zon op de hoek van de Merelstraat en de Adelaarstraat krijgt nieuwe roeden. Daarvoor is een grote hijskraan nodig. De Merelstraat is voor de opstelling daarvan de gehele dag, vanaf 06.00 uur afgesloten. De graanmolen werd in 2016 in oude glorie hersteld. Tot grote vreugde van molenaar Jan Welten en vele Utrechters konden de wieken na vijf jaar weer draaien. Maar enkele maanden later moest de molen alweer uit voorzorg worden stilgezet: een boutverbinding bleek onbetrouwbaar.

Recette voor Leon de Kogel

Volledig scherm
Leon de Kogel in FC Utrechtshirt. © ANP

De recette van de wedstrijd vanavond tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles  gaat naar de ondersteuningsactie voor Leon de Kogel. Hij raakte vorig jaar ernstig gewond bij een auto-ongeluk op Malta. Begin dit jaar leverde een crowfunding-actie voor de speler al ruim 17.000 euro op voor de speler die veel extra medische kosten moest maken en zijn voetbalcarriere voortijdig zag stranden. De Kogel speelde in Nederland bij FC Utrecht en de club uit Deventer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht