Volledig scherm
Youp van ’t Hek. © ANP

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Youp van ’t Hek blikt terug op zijn 40-jarige carrière als komiek

Youp is 65 jaar geworden en is vanaf vandaag te zien in de Stadsschouwburg aan het Lucasbolwerk 24 in Utrecht. Hij geeft drie shows, vandaag, morgen en zondag, genaamd Met de kennis van nu. Elke show begint om 20.00 uur. In deze shows blikt hij terug op zijn 40-jarige carrière als cabaretier met alle kennis die hij nu heeft. Ook betrekt hij zijn leven nu erbij, waar hij eigenlijk best vrolijk over is. Voor de zondag zijn op dit moment nog kaarten beschikbaar.

Maarten van Rossem werpt een blik op de toekomst

In de zaal Hertz in TivoliVredenburg is vanavond om 20.00 uur een college bij te wonen van Maarten van Rossem over de toekomst van de 21ste eeuw. Dit is het derde en laatste college, waarbij onderwerpen als de gevolgen van de opwarming van de aarde, de veranderende positie van de Verenigde Staten en de wereld anno 2099 de revue passeren. 

De vorige keren gingen over de afgelopen twee decennia, waaronder China als opkomend wereldmacht, de opkomst van het populisme en de kredietcrisis. De zaal is open om 19.30 uur en de verwachte eindtijd is 22.30 uur. Een kaartje kost 29,50 euro en is te bestellen via de website van TivoliVredenburg.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht