Volledig scherm
Slot Zeist © Mel Boas

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Kunst en antiek in Zeist

Het tweejaarlijkse Kunst en Antiek evenement in Slot Zeist is vandaag te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur. Deze kersteditie van het evenement dat bezoekers trekt uit heel midden-Nederland duurt nog tot en met vrijdag 29 december aanstaande. Een scala aan moderne kunst en antiek is te zien op de beurs, waaronder glaskunst, juwelen, schilderijen en beelden.

Vloggen leren in Nieuwegein

Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar wordt er vandaag in Nieuwegein weer een Kids Media lab gehouden in de bibliotheek van Nieuwegein. Voor kinderen die ervan dromen een YouTube-ster te worden, of die willen leren vloggen en bloggen, gaat journaliste Hester aan de slag met allerlei soorten verhalen en mediatechnieken. Tussen drie en halfvijf vanmiddag gaan de kinderen de straat op om Nieuwegeiners te interviewen. Meedoen is gratis, het Media Lab wordt eens per twee weken gehouden. Opgeven via actie@detweedeverdieping.nu. 

Volledig scherm
Proefjes doen in het Universiteitsmuseum kan nog de hele kerstvakantie. © RV

Proefjes doen in Universiteitsmuseum

Voor jonge onderzoekers is er vanaf vandaag veel wetenschappelijke winterpret te halen in het Universiteitsmuseum Utrecht aan de Lange Nieuwstraat.  Tot en met 7 januari aanstaande, de rest van de kerstvakantie dus nog, kunnen hier diverse proefjes en wetenschappelijke experimenten worden gedaan, en wordt er samen met de kinderen antwoord gezocht op vragen als 'Hoe houden veren vogels warm?' en 'Bevriest elke vloeistof?' Vandaag doet ook TivoliVredenburg mee met enkele rondjes proefjes doen, om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. 

Meer over Utrecht? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht