Volledig scherm
Hart & Ziel © NPO

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Klassiek

NPO Radio 4 organiseert vandaag in TivoliVredenburg het gratis te bezoeken Hart en Ziel Festival. Het is de afsluiting van een week lang klassieke muziek uit de Hart en Ziel Lijst, waar luisteraars op konden stemmen. De Matthäus Passion van Bach werd verkozen tot de nummer 1. De laatste 40 stukken worden uitgezonden vanaf het festival, met deels live uitvoeringen. Onder andere NPO Radio 4 presentatoren Margriet Vroomans, Ab Nieuwdorp en Lex Bohlmeijer zijn aanwezig. Van 11.00 tot 20.00 uur. 

Overval

Twee verdachten van een gewelddadige woningoverval in De Bilt staan vandaag voor de rechter. Het betreft een voorbereidende zitting. Het echtpaar dat thuis was aan de Holle Bilt, werd bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden achtergelaten. Ze werden pas ontdekt toen de politie hun auto brandend aantroffen in Groenekan en op zoek ging naar de eigenaar. Naast de autosleutels hebben de daders ook dure juwelen buitgemaakt. De inhoudelijke behandeling volgt later pas.

Alarm

Wie een wake-up call nodig heeft, kan vandaag naar Hoog Catharijne. Daar staat ThromboCoach met een alarmstoel. Voorbijgangers nemen onwetend plaats op de comfortabele alarmstoelen. Op het moment dat je gaat zitten, begint de klok met aftellen. Na 90 seconden gaat de sirene af en spring je van schrik uit je stoel. De wake-up call, op Wereld Trombose Dag, is duidelijk: sta regelmatig op en verklein de kans op trombose. 

Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht