Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Piekenkermis van start op Maliebaan Utrecht

De grootste kermis van Utrecht strijkt vandaag neer op de Maliebaan. Tot en met 17 juli is de piekenkermis dagelijks geopend van 12.00 uur tot 23.00 uur.  De kermis is uniek vanwege de toegankelijke prijzen. Alle attracties kosten 1 euro en met meer dan vijftig attracties ben je hier niet snel uitgekeken. 

Foodfestival Toost voor het eerst in Zeist 

Ook Zeist is vandaag in de festivalsferen. Om 16.00 uur opent het Foodfestival Toost zijn deuren. Het festival met foodtrucks en livemuziek is met negentien weekeinden het langst rondreizende foodfestival van Nederland. Het festival is tot en met zondag te vinden in het Walkartpark in Zeist.  

Veteranendag in De Bilt 

Gemeente De Bilt viert vandaag de Nederlandse Veteranendag. Alle voormalige en nog dienende veteranen uit De Bilt en Utrechtse Heuvelrug zijn hiervoor uitgenodigd. Het programma bestaat uit een diner en een concert van het orkest van de Koninklijke Marine, de Marinierskapel. Het orkest staat bekend als één van de beste militaire orkesten ter wereld. Het concert is niet alleen bedoeld voor veteranen: ook inwoners van de Bilt en andere belangstellenden krijgen gratis toegang. Het concert begint om 19.30 uur in het H.F. Witte Centrum.

Volledig scherm
De Marinierskapel geeft vandaag een concert tijdens de Veteranendag in De Bilt. © Foto gemeente De Bilt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht