Volledig scherm
De ‘Quiz Zegers’ vindt voor de eerste keer plaats. © Quiz Zegers

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Drie Utrechtse pubquizen

Utrechts’ nieuwste hobby: pubquizen. Vanavond zijn er maar liefst drie, verspreid door de stad. Bij alle quizen kan van tevoren een daghap gegeten worden én moet je je van tevoren aanmelden! 

De eerste is gloednieuw in quizland: ‘Quiz Zegers’ in het van tankstation tot restaurant omgebouwde ‘De Pomp’ op Croeselaan 122. Zeven interactieve rondes voeren je mee terug het jaar 2019 in. De strijd, om de ‘Quiz Zegers-wisselbokaal, is tussen 19.30 en 21.30 uur. De quiznaam is een knipoog naar de naam van presentator Chris Zegers, die zelf ook uitgenodigd is. Of hij komt, is nog de vraag. 

In de Maximus Brouwerij in Leidsche Rijn worden tussen 20.00 en 23.00 uur zes vragenrondes gespeeld in de categorieën algemeen, nieuws, geschiedenis, muziek en sport tot roddel en achterklap. De Maximus Brouwerij zit aan de Pratumplaats 2A.

Tot slot de quiz van Buurten in de Fabriek aan Kanaalweg 91 in Oog in Al. Hier wordt gequizd van 20.00 tot 23.00 uur  in tien rondes op het gebied van entertainment, geschiedenis, sport en wetenschap. 

Filosofisch café ‘Hoe goed ken je jezelf?’ - AFGELAST

Waarom denk je wat je denkt en voel je wat je voelt? Filosoof Dr. Naomi Kloosterboer van de Universiteit Utrecht gaat op dit onderwerp in tijdens het tweede Filosofisch Café van dit seizoen. Volgens de filosoof zijn onze gedachten en emoties méér dan het gevolg van een proces in ons brein. Hoe moeten we ze dan wél begrijpen? Het Filosofisch Café is gratis en voor iedereen toegankelijk. De audio van de lezing wordt opgenomen en is later via de website van Studium Generale terug te luisteren. Het café is van 20.15 - 22.00 uur in Hofman Café aan Janskerkhof 17a in Utrecht. 

Bijeenkomst over urgentiewoningen

Het gebrek aan geschikte woningen voor mensen met een beperking; vorige maand stond de krant er vol mee. Een dame uit Vleuten zette bij wijze van protest haar verlamde man zelfs op straat, om aandacht te vragen voor haar woningprobleem. Nu komt er een open gesprek tussen de verantwoordelijke wethouder, Kees Diepeveen, raadsleden, ervaringsdeskundigen en belanghebbenden. Ook burgers zijn uitgenodigd. Het gesprek is van 19.30 tot 21.00 uur op Stadhuisbrug 1. 

Volledig scherm
Om een statement te maken werd Gerard met al zijn spullen op straat gezet door zijn vrouw, Mary van Doorn uit Vleuten. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht