Volledig scherm
Auto’s moeten wachten voor een overstekende fietser op de Noordelijke Randweg Utrecht. Daarom wil de gemeente ongelijkvloerse verkeerspleinen. © Marnix Schmidt

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Al veel plannen of nog geen idee wat je gaat doen vandaag? Dit gebeurt er vandaag in Utrecht!

Petitie NRU

De belangengroep De Randweg Overvecht Op Maat (DROOM) overhandigt vandaag een petitie aan minister Cora van Nieuwenhuizen. Middels de petitie dringen de bewoners erop aan de Noordelijke Randweg Utrecht verdiept aan te leggen. Omdat volgens de huidige plannen niet alles verdiept wordt aangelegd, zal de nieuwe randweg voor geluidsoverlast zorgen, vrezen de omwonenden.

University verwelkomt buren

Het University College Utrecht, het oudste university college van Nederland, opent vandaag de deuren voor omwonenden van de campus om met hen in gesprek te gaan. Op de campus wonen 700 internationale studenten. Om 14.00 uur gaan de deuren van de campus aan de Prins Hendriklaan open.

Haasje-over

Vandaag wordt het haasje-over-pad tussen basisschool Onder De Bogen en CineMec in Leidsche Rijn officieel geopend. Koen Fraijman heeft twintig hazen van beton gemaakt, die samen een pad vormen tussen de school en de bioscoop. Iedereen die dat wil, kan nu een wedstrijdje haasje-over doen.

Meer over Utrecht? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht