De opening van het ijsseizoen vorig jaar.
Volledig scherm
De opening van het ijsseizoen vorig jaar. © Roberto Gelato

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Fiets en wandelbeurs in Jaarbeurs

Vandaag begint in de Jaarbeurs Utrecht de Fiets en Wandelbeurs, hét jaarlijkse evenement voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Op de beurs kunnen mensen die houden van actieve vakanties inspiratie opdoen, lezingen volgen en deelnemen aan allerlei activiteiten. En voor de echte fans van fietsen vinden ook Bike MOTION Benelux en de E-bike Xperience dit weekend plaats in de Jaarbeurs. Tickets zijn vijftien euro en bieden toegang tot alle drie de beurzen. 

Landelijke sterrenkijkdagen

Tijdens de landelijke sterrenkijkdagen op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari ben je welkom bij Sterrenwacht Sonnenborgh. Kaartjes voor kinderen en volwassenen koop je tegen een gereduceerd tarief van zeven euro. De sterrenwacht is extra lang open, van 19.00 tot 23.00 uur. Tijd genoeg dus om rustig de hemel af te speuren naar planeten en satellieten of op zoek te gaan naar je favoriete sterrenbeeld. 

Eerste ijsdag

Hoewel het deze week op sommige plaatsen in Nederland nog wit zag van de sneeuw, wordt vandaag alweer het nieuwe ijsseizoen geopend bij ijssalon Roberto Gelato in Utrecht. En dat laten ze niet ongemerkt voorbij gaan. De zeven ijsmakers uit Italië die eerder nog langs zouden komen zijn helaas niet aanwezig door de uitbraak van het corona-virus in hun land. Maar Roberto zelf is er natuurlijk wel. Je geld is ook nog goed besteed, want de omzet wordt gedoneerd aan het onderzoeksfonds van het Antoniusziekenhuis. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht