Volledig scherm
Het pand aan de Drift van het UVSV is vandaag open voor iedereen die meer wil weten over stamceldonatie. © Sem van der Wal

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Stamceldonor

Leden van de vrouwelijke studentenvereniging UVSV informeren vandaag aan de Drift in Utrecht zoveel mogelijk studentes over de mogelijkheid stamceldonor te worden. Vandaag start de Week van het Donorregister. Stamceldonatie kan het enige of laatste redmiddel zijn voor patiënten met leukemie of andere vormen van bloedkanker. Omdat de genezingskans voor de patiënt toeneemt als de stamcellen van een jonge donor komen, zijn (Utrechtse) studenten een belangrijke doelgroep.

Wetenschapscafé

Wat is de natuur ons waard? Die vraag staat centraal tijdens het Science Café dat vanavond wordt gehouden in TivoliVredenburg. Bioloog Merel Soons, ecoloog en filosoof Matthijs Schouten en milieukundige Ingrid Visseren-Hamakers buigen zich over het thema van de snel teruglopende biodiversiteit. Het gratis wetenschapscafé is open vanaf 20.30 uur.

Verjaardag

Mevrouw P. Verhoef-van Gils uit Vianen viert vandaag haar 100ste verjaardag. Burgemeester Jan Pieter Lokker van de gemeente Vijfheerenlanden komt haar vanochtend om 10.30 uur feliciteren in de Hof van Batenstein. Sjors Fröhlich, de beoogde nieuwe burgemeester van Vijfheerenlanden, mag vanaf november of december jubilarissen gaan feliciteren namens de gemeente.

Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker. © Provincie Utrecht

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht