Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Berichtendienst GZ

Wat gebeurt vandaag in Utrecht?

Informatiebijeenkomst invulling Catharijnesteeg 7

De gemeente Utrecht wil in het pand aan de Catharijnesteeg 7 tijdelijk drie gezinnen opvangen. Het gaat om Nederlandse gezinnen die in het buitenland hebben gewoond en bij terugkeer in Nederland geen woonruimte hebben. De gemeente biedt deze oplossing als overbrugging aan, totdat de gezinnen zelf een woning gevonden hebben. Belangstellenden kunnen vanavond vragen stellen en het pand bekijken tijdens de informatiebijeenkomst tussen 19.30 en 21.00 uur op de Catharijnesteeg 7, mits zij zich hebben aangemeld. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar binnenstad@utrecht.nl met daarin het aantal bezoekers. 

Tekenen Onder Invloed

Na drie succesvolle seizoenen is er vanavond weer Tekenen Onder Invloed in Ekko. Daar kunnen bezoekers tekenen onder invloed van licht, geluid, performance, projecties en props. Het maakt niet uit of je wel of geen tekentalent hebt, iedereen is welkom, mits je je eigen tekenmaterialen meeneemt. Tijdens deze interactieve performancereeks komen korte en langere scènes uit de off- en onlinewereld voorbij. De organisatie belooft een avond vol humor, actualiteit, escapisme, een naaktmodel en kritisch engagement. Tickets kosten tussen de 6 en 8 euro en worden hier  verkocht. 

Uilenballen uitpluizen 

Vanavond kun je bij Steede Hoge Woerd in De Meern uilenballen uitpluizen. De braakballen ontstaan doordat uilen veel muizen eten die ze met huid en haar naar binnen slokken. De uil spuugt de botjes en haren als bal uit, omdat zijn maag die niet kan verteren. Deelnemers leren vanavond hoe je de verschillende schedeltjes en kaken kunt herkennen en komen meer te weten over de leefwijze van uilen. Daarnaast helpen ze de Zoogdiervereniging een handje: met het uitpluizen krijgen zij meer informatie over de verspreiding van verschillende muizensoorten in Nederland. Het uitpluizen start om 19.30 uur. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht