Volledig scherm
Overstroming in Casa Confetti zorgt voor waterballet. © AD

Waterballet in Utrechts wooncomplex Casa Confetti na gesprongen leiding

UPDATEEen gesprongen waterleiding in het SSH-complex Casa Confetti aan de Heidelberglaan in Utrecht heeft vanmorgen geleid tot een flink waterballet.

Volledig scherm
De gangen stroomden vol met water. © AD

Een gesprongen koppelstuk zou ervoor hebben gezorgd dat met name de gangen en het trappenhuis van het complex in vrij hoog tempo vol stroomden met water, bevestigt de Stichting Sociale Huisvesting (SSH). Rond 10.00 uur ’s ochtends was een schoonmaakploeg van BAM bezig met het drogen van de onderste etages. Het water op de bovenste verdiepingen was op dat moment al verwijderd. De lekkage is inmiddels volledig verholpen.

,,De trappen en het trappenhuis lagen vol met water”, vertellen twee studenten. ,,Wij wonen zelf op de zesde en daar zag je het overal liggen. We hebben er niet echt last van gehad, want er is geen schade in de kamers.” Een paar andere studenten geven ook aan dat hun kamers droog zijn gebleven. 

De SSH geeft aan de situatie ‘heel vervelend’ te vinden en te onderzoeken waardoor het koppelstuk heeft kunnen springen. ,,Het gaat gelukkig om schoon water”, geeft een woordvoerster van de SSH aan. ,,De schade is nog niet geïnventariseerd. Zo ver we weten is er geen schade aan de kamers, maar als er huurders zijn waarbij het water wel naar binnen is gestroomd kunnen zij ons reparatienummer bellen.” Daarnaast geeft de woordvoerster aan dat ze uit voorzorgsmaatregelen één lift buiten werken hebben gesteld.

In de Facebookgroep van het studentencomplex regent het klachten. Hierin plaatsen meerdere studenten foto’s en filmpjes waarop te zien is dat een aantal gangen vol ligt met water en er water uit de liften loopt. Ook de fietsenstalling en de trappenhuizen in het complex zouden het niet droog hebben gehouden. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht