.
Volledig scherm
. © ANP

Waterschap controleert water voor Swim To Fight Cancer

Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht houdt continu de kwaliteit in de gaten van het water in de Vecht waar zondag het evenement Swim To Fight Cancer plaatsvindt. Vooralsnog zijn er geen tekenen dat het zwemfestijn in Breukelen niet door kan gaan.

Vorige week konden sponsors niet meezwemmen met de monstertocht van Maarten van der Weijden in Friesland omdat de waterkwaliteit door de langdurige hitte van de afgelopen maanden te slecht was. De poepbacterie die in het water zat, kon voor buikloop zorgen.

Zelf bepalen

Het waterschap doet constant metingen en geeft daarvan de resultaten door aan de organisatie. ,,Wij adviseren niet of de tocht al dan niet door kan gaan, dat moet de organisatie zelf bepalen aan de hand van de metingen die wij doorgeven’’, zegt woordvoerster Simone Berkhout van het waterschap.

Omdat de Vecht geen officieel zwemwater is, onthoudt het waterschap zich van een advies. ,,We kunnen alleen zeggen of we dit verantwoord vinden als het om officieel zwemwater gaat, maar daarmee kan de organisatie natuurlijk wel zelf de juiste conclusie trekken.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht