.
Volledig scherm
. © ANP

Waterschap controleert water voor Swim To Fight Cancer

Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht houdt continu de kwaliteit in de gaten van het water in de Vecht waar zondag het evenement Swim To Fight Cancer plaatsvindt. Vooralsnog zijn er geen tekenen dat het zwemfestijn in Breukelen niet door kan gaan.

Vorige week konden sponsors niet meezwemmen met de monstertocht van Maarten van der Weijden in Friesland omdat de waterkwaliteit door de langdurige hitte van de afgelopen maanden te slecht was. De poepbacterie die in het water zat, kon voor buikloop zorgen.

Zelf bepalen

Het waterschap doet constant metingen en geeft daarvan de resultaten door aan de organisatie. ,,Wij adviseren niet of de tocht al dan niet door kan gaan, dat moet de organisatie zelf bepalen aan de hand van de metingen die wij doorgeven’’, zegt woordvoerster Simone Berkhout van het waterschap.

Omdat de Vecht geen officieel zwemwater is, onthoudt het waterschap zich van een advies. ,,We kunnen alleen zeggen of we dit verantwoord vinden als het om officieel zwemwater gaat, maar daarmee kan de organisatie natuurlijk wel zelf de juiste conclusie trekken.’’

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht