Volledig scherm
Een van de watertaps is buiten gebruik. © Koen Laureij

Watertap kapot op festival Central Park, nieuw waterpunt bij ingang

UpdateOp popfestival Central Park bij Down Under in Nieuwegein is vanmiddag een van de watertaps kapot gegaan. Mensen staan tevergeefs te wachten om hun flesje te vullen of te dringen voor de kranen van de wc.

Eerder vanmiddag klaagden bezoekers al over de prijs van 6 euro voor een flesje water. Hervullen is wél gratis. Eigen drank meenemen is niet toegestaan. De organisatie staat ook toe dat festivalgangers zonnebrand meenemen.

Tegen het einde van de middag werd geprobeerd de tap weer te repareren en is er bij de ingang een extra waterpunt ingericht zodat mensen meteen hun waterflesjes kunnen bijvullen. Volgens organisator Huub van der Vecht is er inmiddels 8.500 liter water uitgedeeld aan ongeveer 15.000 dorstige bezoekers.

Nieuwe locatie

Festival Central Park is uitverkocht op de nieuwe locatie. En dat leidde eerder vanmiddag zelfs tot fietsfiles richting Down Under in Nieuwegein, waar vandaag artiesten als Anouk, Kensington en Chef’s Special optreden.

Vorig jaar nog vond het festival plaats in De Meern (eveneens in no time uitverkocht). Dit jaar wilde de organisatie 12.500 mensen laten meegenieten van de muziek, maar dat zijn er dus inmiddels een paar duizend meer. Daar was meer ruimte voor nodig dan op recreatieterrein Strijkviertel beschikbaar is. ,,Bij Down Under is meer ruimte om het festival tot zijn recht te laten komen”, aldus initiatiefnemer Huub van de Vecht.

Het festival duurt tot middernacht. Er is een geluidsplan om de overlast te beperken. 

Volledig scherm
© Koen Laureij
Volledig scherm
© Koen Laureij
Volledig scherm
© Koen Laureij
Volledig scherm
© Koen Laureij
Volledig scherm
© Koen Laureij

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht