Volledig scherm
© Twitter @Bijbel_Urk

WE Fashion haalt bekritiseerde 'homoposter' niet weg

Een poster van WE Fashion, waarop een man zijn hand op het been van een andere man legt, wordt op Twitter homopropaganda genoemd. ,,Je hangt als winkel toch ook geen abortusposter op om kleding te promoten?" vraagt twitteraar @Bijbel_Urk zich af.

De tweet met foto, die inmiddels is afgeschermd, schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. ,,Het is over een paar weken 2016, behalve op Urk. Jullie leven schijnbaar nog in het stenen tijdperk'', reageert iemand. Ook wordt homoseksualiteit door velen verdedigd. ,,De vergelijking van een relatie tussen twee mannen die van elkaar houden met een abortus is echt te laag voor worden'', meent een ander.

Recept
Op de poster, die door de Urkenaar gefotografeerd werd in Hoog Catharijne in Utrecht, zijn drie mannen te zien die op een bank zitten. Eén van hen heeft zijn hand op de knie van een ander liggen. In rode en witte letters staat een 'kerstrecept': Neem een vader en zoon. Voeg een nieuwe vriend toe. Grill deze grondig. Verlaag de hitte. Breng het naar de familie. 

De poster hangt sinds een aantal weken in de winkels. De reactie van donderdag is volgens een marketingwoordvoerster van de modeketen de eerste. ,,Wij begrijpen de massale weerstand tegen de aantijgingen uit Urk heel erg goed'', aldus de woordvoerster. De reclame blijft ondanks de aantijging gewoon in de winkels hangen. 

Voor iedereen
De Urkse twitteraar meent dat met de reclame het idee wordt gepromoot dat het normaal of goed is als mannen een homoseksuele relatie hebben. Volgens de woordvoerster klopt dat inderdaad. ,,Wij heten WE en dat zegt genoeg. We zijn er voor iedereen. Ons motto is niet voor niets 'WE Get Together'.''

Volledig scherm
Reacties op de tweet. © Screenshot Twitter @Bijbel_Urk

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht