Volledig scherm
Le Guess Who?

We mogen weer: 7 leuke dingen die je dit weekend in Utrecht kunt doen

Yes, het weekend staat voor de deur! Wat er allemaal te doen is in Utrecht? Veel, heel veel. De leukste dingen hebben we voor je verzameld in dit overzicht. Fijn weekend!

Le Guess Who

Van 8 tot en met 11 november (dus ook dit weekend!) kun je in Utrecht weer naar muziekfestival Le Guess Who, een festival ‘voor avontuurlijke en grensverleggende muziek’. Van jazzgrootheden tot eclectische folk: je vindt het allemaal op het festival. Check de website van Le Guess Who voor meer info.

Lombok Festival

Le Guess Who kreeg vorig jaar een zusje: Lombok Festival. Ook dit jaar kun je naar het festival, om precies te zijn op vrijdag 9 november. Het evenement heeft een multicultureel tintje: je kunt hier vooral muziek uit de Arabische en niet-Westerse wereld verwachten.

Lombok Festival begint vanaf 15.00 uur op verschillende locaties in Lombok. Het tijdschema vind je hier.

Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

Sint Maarten

Deze week is het Sint Maartensweek in Utrecht, met als ultiem hoogtepunt natuurlijk de lichtgevende parade die zaterdagavond 10 november door de binnenstad trekt. Maar er is nog veel meer te doen! We hebben vier leuke activiteiten voor je op een rij gezet.

Volledig scherm
© AD Utrechts Nieuwsblad / © Jaap de Boer

Human Library

Op zondag 11 november 2018 vindt er in de Centrale Bibliotheek Utrecht een evenement plaats waar je jouw wereld in één klap groter mee kunt maken. Vijfentwintig mensen met een ‘bijzondere levensstijl’ zitten dan klaar om antwoord te geven op al jouw vragen. Ben je nieuwsgierig hoe het is om corpsbal te zijn? Of een priester? Kom dan naar de Human Library. De mensenbieb is geopend van 13.30 tot 16.30 uur en de toegang is gratis. Hier lees je meer.

Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

Tangarine bij Broese

De tweelingbroers Sander en Arnout, bekend van hun band Tangarine, treden zaterdag 10 november om 16.00 uur op bij boekhandel Broese. Houd je van de muziek van Simon & Garfunkel, dan moet je deze band zeker checken. Ook fijn: de entree is gratis.

Wijn proeven in de kerk

Volledig scherm
© Unsplash / indebuurt Utrecht

Wijn proeven in de Nicolaïkerk, het kan komende zondag 11 november. Volgens wijnkoperij Henri Bloem, die het evenement organiseert, wordt het met honderd wijnen de grootste wijnproeverij van Utrecht. Een deel van de wijnen wordt geschonken door de wijnmakers zelf, want maar liefst vijf wijnboeren komen speciaal voor dit wijnfeestje naar Utrecht. Je bent welkom vanaf 14.00 uur en meedoen aan de proeverij kost €15,-. Vergeet niet je van tevoren aan te melden door een mailtje te sturen naar utrecht@henribloem.nl.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht