Weekend! 8 x toffe dingen die je de komende dagen kunt doen in Utrecht

indebuurtZomer, weekend: wat wil je nog meer? Nou, iets leuks doen, natuurlijk. Heb jij even geluk dat je in Utrecht woont, want daar is ook de komende dagen weer van alles te beleven. We hebben acht leuke uittips voor dit weekend voor je verzameld. Veel plezier!

1. Laatste weekend Parade

Volledig scherm
© Mies Gies

De tijd gaat véél te snel... Je kunt alleen dit weekend nog naar festival De Parade in Utrecht. Dus gaan nu het nog kan! Hier vind je alle praktische info over De Parade.

2. Pluk de Nacht

Volledig scherm
© Sabrina Gaudio / Pluk de Nacht

Ieder jaar strijkt Pluk de Nacht neer op een aantal bijzondere locaties en zie je er de beste films die nog niet in de Nederlandse bioscoop zijn uitgebracht. In Utrecht kun je nog tot en met zondag 4 augustus naar dit filmfestival in de open lucht, aan de Nijverheidsweg 4 om precies te zijn. Hier lees je er meer over.

3. Brommerbios

Volledig scherm
© Brommerbios

Je kunt deze week naar nóg een openluchtbioscoop: de brommerbios strijkt in de maanden juli, augustus en september neer op het Berlijnplein. Vanavond, vrijdag 2 augustus, kun je naar de film Rafiki. Bekijk het Facebookevent voor meer informatie.

4. Midzomeravondtour op de Domtoren

Volledig scherm
Uitzicht vanaf de Domtoren © Lorente Lopez

De Domtoren mag dan helemaal ingepakt zijn met steigers, je kunt de toren nog steeds beklimmen. In augustus kun je mee met een speciale avondrondleiding, waarbij je in de avondzon geniet van het prachtige uitzicht over de stad. En om af te sluiten krijg je een zomers drankje. Zaterdag 3 augustus is er een midzomeravondtour. Die begint om 20.30 uur en een ticket kost €12,50.

5. Stock & Sample sale op de Voorstraat

Volledig scherm
De Voorstraat © indebuurt Utrecht

Dit weekend kun je bij 14 winkels en horecazaken aan de Loeff Berchmakerstraat, Hardebollenstraat, Voorstraat en het Jansveld leuke aanbiedingen shoppen. De zaken die meedoen zijn onder andere ènz. FAIRWEAR, Revenge, Life’s a Peach, The Village en PUHA.

6. Vintage beurs

Volledig scherm
© Unsplash

Bij buurthuis In de 3 Krone, aan de Oudegracht, kun je zaterdag 3 augustus terecht om vintage kleding te shoppen. Van 11.00 tot 17.30 uur ben je welkom om te komen struinen tussen de kleding, sieraden en andere tweedehandsspullen.

7. De voorkamer meets Molen de Ster

Volledig scherm
Molen de Ster © Molen de Ster

De Voorkamer, de ontmoetingsruimte aan de Kanaalstraat, komt zondag 4 augustus naar Molen de Ster. Van 15.00 tot 22.00 uur kun je er terecht voor koffie met lekkers, spelletjes, verhalen en muziek. De dag wordt afgesloten in de zagerij, met een ‘muzikale ceremonie’ onder leiding van The Light Sight of the Full Moon.

8. Rondje nieuwe zaken

Volledig scherm
De Liquorbar © indebuurt Utrecht

Utrecht kreeg er de afgelopen maand weer heel wat nieuwe restaurants en winkels bij. Leuk om dit weekend een rondje nieuwe zaken te doen! Hier vind je alle nieuwe zaken die we er sinds juli bij hebben in Utrecht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht