Volledig scherm
© indebuurt Utrecht

Weekend! Deze 7 dingen wil je niet missen de komende dagen in Utrecht

indebuurtZomer, weekend: wat wil je nog meer? Nou, iets leuks doen, natuurlijk. Heb jij even geluk dat je in Utrecht woont, want daar is ook de komende dagen weer van alles te beleven. We hebben acht leuke uittips voor dit weekend voor je verzameld. Veel plezier!

Cinema Buiten

Ook deze zomer gaat filmtheater ‘t Hoogt weer op tour en vertonen ze films op verschillende buitenlocaties. Op vrijdag 9 augustus staat de eerste filmvertoning gepland. Bij Molen De Ster kijk je naar de film Cold War. Een ticket kost €12,50 en hier lees je meer.

Feestje in The Streetfood Club

Dat je bij The Streetfood Club heerlijke gerechtjes naar binnen kunt werken, is geen nieuws. Maar wist je dat je er ook (af en toe) kunt dansen? Vrijdagavond gaan de voetjes er weer van de vloer tijdens TSFC x Kaiico. DJ Kaiico spint er hiphopplaten en zorgt ook voor fijne R&B-hits uit je jeugd en tropische deuntjes. De entree is gratis en hier vind je meer info.

Spelmibo

Bij Biergarten030 - het gezamenlijke terras van brouwerij Oproer en Filmcafé - kun je je weekend al spelend aftrappen tijdens de spelmibo. Vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur ben je er welkom voor een potje 30 seconds, kubb, pingpong, badminton, sjoelen en nog veel meer.

Paella en wijn bij Copacabajes

Met je voeten in het zand paella eten en wijn drinken: wat ons betreft klinkt dat als een prima zaterdagavondbesteding. Denk jij er ook zo over, zorg dan dat je komende zaterdag bij stadsstrand Copacabajes (bij het Wolvenplein) bent. Vanaf 16.00 uur ben je er welkom. Een bordje paella heb je al voor €8,50 en de bijpassende wijn wordt verzorgd door De Meisjes van de Wijn, die je precies kunnen uitleggen wat er in je glas zit. Check het Facebook-event voor meer info.

A Lazy Sunday Afternoon in the Park

Er is toch geen fijnere plek om je vrije zondagmiddag te slijten dan het park? Dat moeten de mensen van ZHIMIC – podium voor amateurkunst – hebben gedacht. En dus organiseren ze A Lazy Sunday Afternoon, een reizend minifestival dat je twaalf zondagen lang gratis kunt bezoeken in een park bij jou in de buurt. Eenmaal daar strijk je neer op je zelf meegebrachte kleedje en geniet je van allerlei soorten muzikale optredens. Zondagmiddag 11 augustus kun je van live muziek genieten in het Tolsteegplantsoen én bij Podium Hoge Woerd. Meer info vind je hier.

De downward facing dog ín de Domtoren

Zondagavond 11 augustus kun je ín de Domtoren tot grote (innerlijke) hoogte stijgen. Euh, wat?! Nou, je kunt er dus meedoen aan een workshop yoga. De yogales is geschikt voor alle niveau’s en deelname kost €25,-. Niet heel goedkoop, maar heb je ooit op zo’n bijzondere locatie in een downward facing dog gestaan? De les begint om 19.00 en duurt tot 20.15 uur en hier vind je meer info.

De natuur in!

Wil je dit weekend de drukke binnenstad achter je laten en ontprikkelen in de natuur? Dat kan heel goed in (de omgeving van) Utrecht! Haal je wandelschoenen of fiets maar tevoorschijn, want we hebben vijf fijne tips voor je op een rij gezet.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht