Volledig scherm
© ANP

WEEKEND! Deze 7 dingen wil je niet missen de komende dagen in Utrecht

indebuurtZomer, weekend: wat wil je nog meer? Nou, iets leuks doen, natuurlijk. Heb jij even geluk dat je in Utrecht woont, want daar is ook de komende dagen weer van alles te beleven. We hebben zeven leuke uittips voor dit weekend voor je verzameld. Veel plezier!

Vrijmiboot

Je weekend goed beginnen? Dat kan op de Vrijmiboot die vrijdag 30 augustus de zeilen hijst aan de Keulsekade. Er is ruimte voor zeshonderd borrelaars en een ticket kost €15,-. De boot vertrekt om 19.00 uur en meert om 23.30 uur weer aan.

Karaoke bij Le Clochard

Vrijdagavond 30 augustus kun je bij Le Clochard de longen uit je lijf zingen tijdens de maandelijkse karaokeavond. Je bent welkom vanaf 23.00 uur om tot in de late uurtjes al swingend en zingend het weekend in te luiden.

Openluchtbioscopen

Een echte hit deze zomer in Utrecht: de openluchtbioscoop. Iedere week kun je wel ergens in de buitenlucht naar een film kijken. Dit weekend kun je op de volgende plekken terecht.

- Vrijdag 30 augustus: Mid90's tijdens Brommerbios bij RAUM

- Vrijdag 31 augustus: Seven tijdens Rooftop Cinema bij The Anthony

Hier lees je meer.

Festival Strand

Festival Strand aan de Haarrijnseplas staat vrijdag en zaterdag helemaal in het teken van pop en rock van Nederlandse bodem. De line-up bestaat onder meer uit Golden Earring, Davina Michelle, Nielson en Miss Montreal. Kaartjes koop je vanaf €30,35 per stuk. Hier lees je meer.

Festival Berliner Garten

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is de derde editie van festival Berliner Garten op het Berlijnplein in Utrecht. Het wordt een tropisch feestje, met een pop-up zwembad en een camping. Hier lees je er meer over.

Stille Disco in de zon

Bij Biergarten 030, het terras van Filmcafé en Oproer, kun je zaterdag dansen in de stille disco. Je krijgt een koptelefoon waarmee je tussen drie kanalen kunt schakelen, house&disco, 80's/90's/pop en tropical/urban hits. Het feestje begint om 17.00 uur en hier kun je alvast je kaartje á €9,- kopen.

Rommelroute in Lunetten

Speur je graag naar tweedehands schatten? Dan moet je zaterdag 31 augustus in Lunetten zijn. Tijdens de Rommelroute kun je snuffelen tussen de oude spullen van honderd bewoners uit de wijk. De Rommelroute is geen gewone kleedjesmarkt. Nee, tijdens het evenement stellen bewoners uit Lunetten hun voor- en achtertuinen, schuren en woonkamers open voor schatzoekers. Ook wordt er muziek gemaakt, presenteren de buurtbewoners hun culturele activiteiten en is op veel adressen een kopje koffie te krijgen. Hier lees je meer.

Nog meer schatzoeken: kringloopfeest bij Wawollie

Kringloopwinkel Wawollie bestaat vijf jaar en dat viert het bedrijf komende zaterdag en zondag met een markt. Je mag zelf door ongesorteerde dozen neuzen en kunt zo de gaafste items tegenkomen. Daarnaast zijn er fijne kortingsacties: zo zijn honderden kilo’s kleding, schoenen, tassen en accessoires allemaal een euro euro per stuk en worden verzamelaars van boeken, cd’s en dvd’s ook verwend, want deze kosten tijdens het feest maar vijftig cent.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht