Volledig scherm
© Sushifestival Joy

WEEKEND! Deze zeven dingen wil je niet missen de komende dagen in Utrecht

indebuurtYes, er staan weer twee vrije voor de deur en dus is het tijd om weekendplannen te maken. Of je nou uit je plaat wil gaan, of wil relaxen, er is dit weekend genoeg te beleven in Utrecht. Kijk maar:

Sushi- en streetfoodfestival

Een karaokehotel, epische gameroom, fijne muziek en vooral: héél veel streetfood en sushi. Je vindt het allemaal tijdens Sushi & Asian Street Food Festival JOY, van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september in het Utrechtse Griftpark. Wil je bij zijn! Hier lees je er meer over.

Zer00's Heroes

Zer00's Heroes neemt je op vrijdagavond 6 september mee naar de beginjaren van het millennium toen alle cool kids een Nokia en MSN hadden. Pop, indie, dance of early urban: de DJ’s van Zer00’s Heroes draaien in TivoliVredenburg alle hits van de jaren nul aan elkaar tot één dampende dansavond. Een kaartje kost €12,80 en hier vind je meer info.

Feest in Overvecht

Shoppingcenter Overvecht bestaat vijftig jaar en dat wordt de hele maand september groots gevierd. De start van de feestelijke jubileummaand bij Shoppingcenter Overvecht is op zaterdag 7 september. Niemand minder dan burgemeester Jan van Zanen zal om 13.00 uur de aftrap doen! Blijf ook de rest van de dag lekker hangen, want van 12.00 tot 16.00 uur is in en rondom het winkelcentrum van alles te doen. Zo is er onder andere een mobiele dj die de lekkerste hits draait, kun je oud-Hollandse spelletjes spelen en zijn er kunstzinnige workshops voor de kids. Hongerig geworden? Geen zorgen, voor lekkere hapjes als baklava, stroopwafels en meer wordt gezorgd! Hier lees je er meer over.

Op street art tour

Vorig jaar mochten we mee op de street art tour van Greetings from Utrecht en geloof ons: er ging een wereld vol prachtige kunstwerken voor ons open. Wil je dat ook ervaren? Dat kan, want er is dit weekend weer een street art tour waarbij je langs de mooiste muurschilderingen, gedichten, graffiti en sticker art van de binnenstad loopt.

Meelopen kost 10 euro en dat bedrag gaat helemaal naar het goede doel. Maaike van When in Utrecht gaat namelijk 400 kilometer door Tanzania fietsen en zamelt in aanloop naar die reis 5000 euro voor Amref Flying Doctors in. Greetings From Utrecht doneert daarom de opbrengst van deze street art tour.

Meedoen? Zorg dan dat je zaterdag om 15.00 uur bij de ANWB-winkel op de Neude bent. Opgeven kan hier.

Tweedehands shoppen bij Fris

Toe aan een frisse wind door je kledingkast? Dan moet je aankomende zondag 8 september bij LOU Oudenoord zijn. Tijdens tweedehandskledingmarkt Fris snuffel je bij meer dan tachtig kramen naar een ‘nieuw’ item, terwijl je tussendoor geniet van koffie en taart of een biertje. Hier lees je meer.

Yoga bij Venster

Wil je je zondagochtend relaxed beginnen? Dan moet je bij Venster in Leidsche Rijn zijn. Op het terras van dit horecapaviljoen kun je voor 5 euro een yogales volgen. De les begint om 10.00 uur en hier vind je meer info.

Utrechts lekkers inslaan

Bij Markt om de Hoek in Park Oosterspoorbaan shop je lokaal lekkers van Utrechtse ondernemers. Denk aan zelfgemaakte ciders, jams, ambachtelijk fingerfood, chutney’s, taartjes en meer. De markt begint om 13.00 uur. Meer info lees je hier.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht