Volledig scherm
Fred en Martijn, de organisatoren van het Houtense Oktoberfest. © Events2Move

Weekend lang bier & Bratwurst in het Oude Dorp van Houten

Het Oude Dorp van Houten maakt zich op voor de kick-off van mogelijk een nieuwe traditie: twee dagen lang bier & Bratwurst op het Plein, naast de muziek van een reeks lokale en regionale blaaskapellen. Onder meer speelt de Houtense kapel Die Holzers.

Voor het eerst wordt het Oktoberfest gevierd op het Plein, waar voor de gelegenheid een grote tent wordt opgebouwd. Daarin zit iedereen aan lange tafels bij elkaar. De blaaskapellen spelen vanaf een podiumwagen.

Lederhosen en dirndl’s zijn niet verplicht maar uiteraard wel leuk, aldus de organiserende winkeliersvereniging die zelf het bier in passende Oktoberfestkleding gaat schenken. Overigens is er gedacht aan het thema duurzaamheid: er wordt niet uit plastic wegwerpglazen gedronken, in plaats daarvan kunnen een bierpul of wijnglas worden gehuurd aan de kassa.

Zaterdag 12 oktober start het feest om 16.00 uur, de entree is gratis. Zaterdagavond is de toegang voor 18 jaar en ouder. Op zondag van één tot zes uur zijn bezoekers jonger dan 18 jaar toegestaan, enkel onder begeleiding van een volwassene.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht