Volledig scherm
© TK Photography © Utrecht Tapt / indebuurt Utrecht

Weekend! Zeven leuke dingen die je de komende dagen kunt doen in Utrecht

indebuurtZomer, weekend: wat wil je nog meer? Nou, iets leuks doen, natuurlijk. Heb jij even geluk dat je in Utrecht woont, want daar is ook de komende dagen weer van alles te beleven. We hebben zeven leuke uittips voor dit weekend voor je verzameld. Veel plezier!

Utrecht Tapt

Bierliefhebbers opgelet! Utrecht Tapt Festival komt er weer aan! De derde editie van het bierfestival vindt plaats op 13 en 14 juli 2019 in het Julianapark. En denk nu niet dat het bij Utrecht Tapt alleen draait om bier. Je kunt tijdens het festival ook heerlijk eten, spelletjes spelen, een dansje wagen en nog véél meer. Meer info vind je hier.

Naar de Piekenkermis

De leukste kermis van Utrecht, dat is – wat ons betreft – de Piekenkermis op de Maliebaan. Van vrijdag 9 tot en met woensdag 17 juli kan je weer suikerspinnen eten, knuffels grijpen en net zo vaak in de achtbaan tot je misselijk bent. Op zondag 14 juli is er ook nog eens een braderie, waar je lekker overheen kunt struinen.

Spelmibo

Bij Biergarten030 – het gezamenlijke terras van brouwerij Oproer en Filmcafé – kun je je weekend al spelend aftrappen tijdens de spelmibo. Vanaf 17.00 uur ben je er welkom voor een potje 30 seconds, kubb, pingpong, badminton, sjoelen en nog veel meer.

Workshop bankje maken

Heerlijk voor de deur een koffie of wijntje drinken met de buren op je eigen bankje. Lijkt dat je wat? Goed nieuws, want 1) dat mag op de meeste plekken gelukkig gewoon in Utrecht en 2) als je nog geen bankje hebt, kun je zaterdag 11 juli leren hoe je er een maakt tijdens de workshop Bankje Maken bij de Hof van Cartesius. Opgeven kan hier en meedoen kost 55 euro. Dat is inclusief materiaal, begeleiding en koffie en thee. En aan het eind van de workshop ga je natuurlijk met je bankje onder de arm huiswaarts. Hier lees je meer.

Feestje bij de Ping Pong Club

Staat een bezoekje aan de Ping Pong Club in Utrecht al een tijdje op jouw to-dolijst? Dan is zaterdag 13 juli een uitstekend moment om dit van je lijst af te strepen. Er is dan namelijk een fijn feestje waar je helemaal gratis en voor niets naar toe kunt. Hier lees je er meer over.

Home Made Market

Handgemaakt moois, vintage items, lekkers van foodtrucks en leuke attracties voor kinderen: tijdens de Home Made Market vind je het allemaal op het Vredenburg. De markt is zondag vanaf 11.00 uur.

Zondagmiddag bij LE:EN

Het ultieme zondagmiddaggevoel, dat beleef je zondagmiddag (goh) 14 juli bij LE:EN. Terwijl je wegzakt in de banken, zingt zangeres Merel Sophie fijne folkdeuntjes. De keuken is gewoon open, dus je kunt ook genieten van de lekkere Aziatische happen die LE:EN serveert. LE:EN Play begint om 15.00 uur en de entree is gratis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht