Volledig scherm
Exterieur van de rechtbank van Utrecht. © ANP

Weer celstraf voor Jeffrey S.,
die eerder zijn baby doodschudde

Jeffrey S. is vandaag tot acht maanden cel veroordeeld voor een overval die hij in 2016 pleegde op twee oudere vrouwen bij een pinautomaat in Utrecht. Daarmee loopt zijn totaal aan celstraffen op tot bijna tien jaar.

Deze week werd S. (28) in hoger beroep ook al veroordeeld tot drie jaar cel voor het doodschudden van zijn eigen baby in 2013. Ook moet hij nog zes jaar uitzitten voor een gewapende overval in Groenekan in 2016.

S. pleegde de overvallen toen hij voorlopig werd vrijgelaten voor de doodslag op zijn eigen kind. Hij ging in hoger beroep tegen de drie jaar cel die hem daarvoor was opgelegd en mocht die zaak in vrijheid afwachten.

Overval

In die periode overviel hij op gewelddadige wijze een vrouw in haar huis in Groenekan en de twee vrouwen bij een geldautomaat aan de burgemeester Van Tuyllkade in Utrecht. Daarbij werd hij geholpen door zijn vriendin, de moeder van het kindje dat overleed. Het stel kreeg daarna samen nóg een kind.

Tegen S. werd twee weken geleden een jaar cel geëist voor de overval op de twee vrouwen. Hij moet daarvoor nu dus van de rechtbank acht maanden de cel in. Tegen de zes jaar voor de andere overal is hij in beroep gegaan.  

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wie herinnert zich niet dé traan van Máxima tijdens haar huwelijk met Willem-Alexander in februari 2002? De man die daarvoor verantwoordelijk was, was niet haar eega, maar bandoneonist Carel Kraayenhof. Hij wist de latere koningin tot tranen toe te roeren met zijn uitvoering van het nummer Adios Nonino. Vanavond staat Kraayenhof, die vorig jaar de Edison Oeuvreprijs won, op de planken van zaal Cloud Nine in TivoliVredenburg. Hij komt niet alleen, maar neemt pianist Juan Pablo Dobal mee. Samen zullen zij Argentijnse, Afrikaanse en Europese stukken spelen. Meer info bij TivoliVredenburg.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht