Een vrouw raakte gewond bij het ongeluk in de beruchte Varkensbocht.
Volledig scherm
Een vrouw raakte gewond bij het ongeluk in de beruchte Varkensbocht. © 112MediaUtrecht

Wéér een ongeluk in beruchte Varkensbocht: vrouw gewond

In de Varkensbocht van knooppunt Rijnsweerd bij Utrecht is gisteravond opnieuw een ongeluk gebeurd. Daarbij raakte een vrouw gewond. Het is onduidelijk hoe zij er aan toe is. 

Het was al de vierde keer in een week tijd dat het mis ging in de bocht. De bestuurster reed rond 21.45 uur over de verbindingsweg van de A28 naar de A27 toen ze met haar wagen in de vangrail belandde. De oorzaak van het ongeval is onbekend. Zowel vangrail als auto raakte door het eenzijdige ongeval zwaar beschadigd. Er wordt een spoedoperatie uitgevoerd om de vangrail te herstellen. 

Onderzoek

Er komt een onderzoek naar de verkeersveiligheid in de beruchte Varkensbocht bij knooppunt Rijnsweerd, zegt Rijkswaterstaat. Mogelijk zorgt te glad asfalt voor een stijging van het aantal ongevallen.

In de Varkensbocht gebeuren steeds vaker ongelukken, zo blijkt uit onderzoek van Stichting Incident Management Nederland. Vorig jaar was het maar liefst veertig keer raak. Ook in januari vonden alweer enkele ongelukken plaats, waarvan twee afgelopen week. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht