Volledig scherm
De Volkswagen Polo brandde geheel uit. © Michiel van Beers

Weer een verdachte aangehouden voor autobranden Utrecht

De Utrechtse brandweer is zaterdagnacht weer van de ene autobrand naar de andere gereden. In totaal gingen er zaterdagavond drie auto’s in vlammen op. Ook nu was de politie weer succesvol met het opsporen van verdachten. Voor de autobrand aan de Marshalllaan werd een 17-jarige Utrechter aangehouden. Daarmee komt het aantal aanhoudingen dit weekend op vier personen.

Vrijdagavond hield de politie drie verdachten aan op heterdaad. De teller komt dit weekend op zes uitgebrande voertuigen te staan. Sinds november van dit jaar zijn er al ruim dertig auto’s in vlammen opgegaan in Utrecht.

Na de forse brand aan de Stanleylaan in een portiek kon de brandweer een paar uur later door naar de Marshalllaan. Daar brandde een Volkswagen Polo geheel uit. Het leek rustig te worden daarna, maar tegen drie uur was het raak op de Maniladreef, waar een peperdure Audi A8 uitbrandde. Die brand was nog niet geblust, of er kwam een melding binnen van een autobrand aan de Balderikdreef waar een busje in vlammen opging.

De Volkswagen Polo die op de Marshalllaan stond, is volgens de politie vermoedelijk overgoten met brandbare vloeistof en daarna in brand gestoken. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. De politie heeft het voertuig weggesleept voor onderzoek.

Volledig scherm
Ondanks snel ingrijpen van de brandweer werd het busje zeer zwaar beschadigd door het vuur. © Michiel van Beers

Op de Maniladreef in Overvecht werd tegen drie uur ‘s nachts een brand gemeld in een peperdure Audi A8. De auto uit 2010 had destijds een waarde van 150.000 euro. Rondom de brandende auto stonden nog andere auto’s geparkeerd die door hun eigenaren snel in veiligheid werden gebracht. Een auto die naast de Audi stond, is door de enorme hitte zwaar beschadigd.

De brandweer was nog niet klaar aan de Maniladreef, toen ze een volgende melding van een autobrand kregen. Op de Balderikstraat in Zuilen zou een Mercedesbusje in brand staan. DE brandweer had ook hier de brand snel onder controle, maar de bus is zwaar beschadigd geraakt door de brand.

Volledig scherm
Van de grotendeels uit aluminium opgetrokken Audi A8 bleef weinig meer over. © Michiel van Beers

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht