Volledig scherm
De inval van de politie eerder deze maand bij een growshop en groothandel in tuinbouwbenodigdheden. © Marnix Schmidt

Weer growshops binnengevallen op De Liesbosch

De Belastingdienst, de gemeente Nieuwegein en de politie hebben maandag opnieuw invallen gedaan bij twee zogeheten growshops op bedrijventerrein De Liesbosch.

Bij het eerste bedrijf werd een flinke handelshoeveelheid hasj en hennep gevonden, alsmede een groot bedrag aan contant geld. Er was niemand aanwezig. Daarom heeft de politie geen aanhoudingen verricht. Ze onderzoekt wie verantwoordelijk was voor de drugs en de bankbiljetten.

Op het tweede adres zijn volgens de gemeente Nieuwegein producten aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor grootschalige hennepteelt. Welke producten dat precies waren, wil een woordvoerder vanwege het lopende onderzoek niet zeggen. 

Legaal

Veel tuinbouwbenodigdheden en apparatuur is legaal voor de teelt van bijvoorbeeld tomaten, maar strafbaar als ze kennelijk bedoeld is voor het telen van meer dan vijf wietplanten. Dat aantal wordt gedoogd, voor thuisgebruik.

Op 9 oktober deed de politie ook al een inval bij een growshop op bedrijventerrein De Liesbosch. Het bleek te gaan om een bedrijf dat wiettelers tot in Spanje van benodigdheden voorzag. Twee woningen in Nieuwegein werden doorzocht; auto’s en een boot in beslag genomen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht